3 fantasztikusan finom knédli recept

Bár a knédli a Csehek és a Szlovákok nemzeti étele, itthon is egyre többen próbálkoznak meg a knédli készítésével. Mutatunk három könnyen elkészíthető receptet, amelyeket még a kezdők is el tudnak készíteni.Aki kóstolta már a hagyományos cseh konyha remekeit, biztosan a knédlit is ismeri. Itthon még kevés a knédlirajongó, de aki egyszer megtanulja az elkészítését, utána rendszeres készíti a szaftos husik, pörköltek és sültek mellé.

 

Mutatunk három különböző knédli receptet:

Burgonyaknédli recept 1.

Hozzávalók:

600 g főtt, áttört burgonya

 150 g darás liszt

 100 g búzadara

2 tojás, só.

Elkészítés:

A héjában főtt és meghámozott burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a liszttel, a búzadarával meg a tojással jól összegyúrjuk. A tésztából liszttel meghintett gyúródeszkán hosszúkás knédliket formálunk, és lobogó sós vízben kb. fél órát főzzük. A kifőtt knédliket kivesszük a vízből és felszeleteljük.

Húshoz köretként tálaljuk.

Burgonyaknédli recept 2.

Hozzávalók:

750 g burgonya

180 g darás liszt

80 g búzadara

 2 tojás

 só

1 kávéskanál sütőpor.

Elkészítés:

A héjában főtt, meghámozott burgonyát áttörjük, megsózzuk, és összegyúrjuk a liszttel, a búzadarával, a sütőporral meg a tojással. A tésztából liszttel meghintett gyúródeszkán hosszúkás knédliket formálunk, és lobogó sós vízben kb. fél órát főzzük. A megfőtt knédliket kiszedjük a vízből, és felszeleteljük.

Párolt húshoz, zöldséghez köretként tálaljuk.

Burgonyás knédli, forró krumpliból

Hozzávalók:

80 dkg forró krumpli

 40 dkg dara

 10 dkg zsír

 Kis darab szalonna vagy vaj

 1-2 tojás vagy csak a sárgája

 félkanálnyi só

 (pirított zsemlekockák)

Elkészítés:

A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kivesszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával), és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként. Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.