Túrógombóc recept, ami másnap is puha marad

A túrógombóc az egyik legfinomabb desszert, amely könnyen elkészíthető. Megmutatjuk, hogyan tudsz olyan túrógombócot készíteni, amely még másnap is puha marad.

A túrógombóc bár a világ egyik legegyszerűbb étele, mégis misztikus köd övezi, mivel az igazán jó túrógombóc elkészítéséhez kell néhány egyszerű trükk is, így nem lesz túl folyós, vagy épp túl kemény a túrógombóc.

A jó túrógombóc titka

Zsíros, vagy dobozos túróból soha nem lesz finom a túrógombóc, csak jó minőségű félzsíros túrót használj.

A túrót mindig törd át, különben darabos lesz és így nem lesz sima puha a gombóc belseje.

A tojásokat mindig szét kell választani és a fehérjét egy pici sóval kemény habbá kell felverni, ettől lesz a túrógombóc lágy és levegős.

Egyes háziasszonyok szerint a túrógombóc akkor lesz igazán finom, ha a főzés előtt pár órát vagy akár egy fél napot is állni hagyjuk, mert így a gríz megszívja magát nedvességgel, és nem esik szét a túrógombóc.

Érdemes egy próba gombócot megfőzni, mert ha szétesik, vagy túl kemény lesz, még mindig tudsz a többi gombóc állagán változtatni.

A gombócokat enyhén lobogó vízbe kell tenni, de vigyáz, ne tapadjanak le rögtön a lábos aljára, kicsit mozgasd át őket. Amikor a gombóc feljött a víz tetejére, várj egy vagy két percet és szedd ki őket egy szedő kanál segítségével.

Túró gombóc recept, amely másnap is puha marad

Hozzávalók:

50 dkg félzsíros tehéntúró

3 evőkanál búzadara

3 egész tojás

5 dkg vaj

2 dl tejföl

1 mokkáskanál só

 2 evőkanál porcukor

Zsemlemorzsa

1 zacskó vaníliás cukorral összekevert porcukor a gombócok tetejére.

Elkészítés

A tojássárgáját keverd ki habosra az olvasztott, de már nem meleg vajjal, sóval és 2 evőkanál porcukorral, majd keverd hozzá a búzadarát és az áttört (vagy villával szétnyomott) túrót. Ezután add hozzá a tojások fehérjéből vert kemény habot. Nedves kézzel formálj nagy gombócokat a masszából, és lobogva forró sós vízbe téve főzd ki őket. A kifőtt gombócokat vajon pirított zsemlemorzsába forgasd bele. Szórd meg a vaníliás cukorral elkevert porcukorral a tetejét, és tejföllel kínáld a vendégeknek.

75 perc

Nehézség: 2

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.