A fokhagymát szinte naponta használjuk a főzéshez, de gyakran elég macerás leszedni a héját, és megtisztítani a gerezdeket. Megmutatjuk, hogyan tudod egyszerűen és gyorsan megpucolni a fokhagymát. A fokhagyma pucolásra ma már számtalan házi praktika létezik, de a legtöbben még mindig a hagyományos késsel való pucolást választják, ám amikor egyszerre több gerezdre van szükségünk a főzésre, már bosszankodunk a ráfordított idő miatt.
Pedig a fokhagymát egyszerűbben is meglehet pucolni, íme, néhány variáció erre:
Tedd bele a fokhagymákat két nagyobb fém tál közé, majd jó alaposan rázd meg, így a héj könnyedén leválik a gerezdekről.
Tedd be a fokhagyma gerezdeket 15-20 másodpercre a mikróba, ezután már könnyedén ki tudod fordítani a gerezdeket a hájukból. Vigyázz, nehogy átforrósodjon a fokhagyma, mert megégeti a kezed.
Egy sima befőttes üvegbe tedd bele a fokhagyma gerezdeket, és alaposan rázd össze, így a fokhagyma gerezdeket és a héj külön válik.
De létezik egy nagyon egyszerű módszer a fokhagyma pucolásra, bár ez szerintünk csak a friss fokhagymánál működik, de érdemes megpróbálni. Egy kést szúrj bele a fokhagyma gerezdekbe és emeld ki őket a héjból.