Ha még soha nem kóstoltad a gesztenyekrémlevest, itt az idő, hogy elkészítsd ezt a mennyei, percek alatt összedobható, melengető téli krémlevest. Ha szereted a gesztenyepürét, ezt a krémlevest is imádni fogod, és alig várod majd, hogy minden télen elkészítsd évről évre.
Téli gesztenyekrémleves recept
Hozzávalók:
15 dkg gesztenyemassza (édes is lehet)
3 dl tejszín
1 evőkanál étkezési búzakeményítő
1 evőkanál gombalevespor (ez akár el is hagyható)
1 evőkanál rum
1 húsleveskocka
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
Kevés só.
Elkészítés:
A gesztenyemasszát simára keverd ki 2 dl tejszínnel és 1dl vízzel. Ezután keverd hozzá a búzakeményítőt és a gombalevesport, majd kis fazékba öntsd bele. Folytonosan kevergetve forrald fel, ezután öntsd fel még 4 dl vízzel. Tedd bele a húsleveskockát, a megtisztított és összezúzott fokhagymát valamint a törött borsot. Ismét forrald fel, végül a rummal és a finomra metélt petrezselyemzölddel ízesítve, a lángról lehúzva fedd le egy fedővel. Tálalás előtt a megmaradt tejszínből kemény habot verj fel, és a leveses csészékbe öntött forró leves tetejére egy-egy kanál hideg habot téve tálald. Azonnal kell fogyasztani, mert a tejszínhab nagyon gyorsan elolvad.