3 ízletes vegán fogás tofuból készítve

Tudtad, hogy tofuból készítve ízletes fogás varázsolható, még egy vegán asztalára is? Nem? Pedig de! Be kell látnunk, hogy amennyiben a vegánok, vegetáriánusok csupán csak a hús pótlására használnák a tofut, ez a remek fehérjeforrás méltatlanul csekély szerepet kapna étrendjükben. Szerencsére azonban, a tofu – más néven szójatúró – ennél sokkalta több lehetőséget rejt magában.

Alant 3 olyan, tofuból készült, ízletes vegán fogással színesítjük gasztronómiai tudástáradat, amelyek elkészítése nem igényel mesterszakács fokozatot, mégis olyan ételek, amelyek után minden vegán megnyalja mind a tíz ujját.

Isten hozott Kínában – avagy a Kínai pirított tofus-zöldséges rizs

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 400 g. tofu (ez lehet akár füstölt is)
  • 1 csomag wok zöldségkeverék
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • öt-fűszer keverék
  • 150 g. rizs

Ennek a receptek az egyszerűségénél, csak elkészítésének gyorsasága menőbb. Miután a rizst felraktad főni, vágd a lila hagymát nagyobb darabokra, és alaposan pirítsd át. Ezután keverd hozzá a wok zöldségkeveréket, és pirítsd tovább egészen addig, amíg a zöldség már nem enged több vizet magából. Ekkor add hozzá a csíkokra vágott tofut, és addig pirítsd, míg sárgásbarnás színt nem kap. A sót és az öt-fűszer keveréket adagold ízlés szerint, s mivel ügyes vagy, mire mindezzel végzel, elkészül a rizs is, így nincs más dolgod, mint összekeverni az egészet, és még melegen tálalni.

"fán háó" –  mondaná a Kínai. Egyél jól.

Ha elég bevállalós vagy, az Indiai tofu-curry a Te recepted!

Ez is egy olyan recept, amit bárki, bármikor képes az asztalára varázsolni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tofu
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsompüré (kicsi)
  • 4 darab paradicsom
  • 2-3 dl kókusztej
  • 1 teáskanál méz vagy cukor
  • só, bors, kurkuma, curry, chilli, na és persze az elmaradhatatlan garam masala

Ha az elkészítését lépésről lépésre szeretnénk megfogalmazni, egy száraz felsorolásban, így hangzana: bő olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. Add hozzá a fűszereket, kicsit ezeket is pirítsd, majd jöhet a paradicsompüré, a méz / cukor. Ezután a héjától megfosztott, felkockázott paradicsom, és kis együtt főzés után mehet hozzá a kókusztej. Ha ez is összefőtt, a felkockázott, elébb kicsit besózott tofukockák is belekerülhetnek. Száraz felsorolásban így hangzana, de sem mi, sem Te nem vagy ennyire száraz. Használd a fűszereket bátran és kreatívan, és tapasztalni fogod, hogy az elkészült ételt nem a tofu, a fűszerek vagy egyéb hozzávaló teszik varázslatosan finommá, hanem Te.

Mert a lényeg Te vagy!

S ha már itt tartunk, álljon itt egy kis meglepetés. Cikkünk elején ugyan három vegán, tofuval készült ízletes fogást ígértünk, fentebb mégis csak kettőt találsz. Ez azért van, mert a harmadik recept Te magad vagy! Menj el olyan éttermekbe, ahol szerepel a tofu az étlapon. Tapasztalj, kóstolj végig minden olyan ételt, ami vegán, és ami tofu felhasználásával készül, és azt, amelyik leginkább ízlik, tanuld meg elkészíteni. Ez lesz a harmadik ízletes vegán fogásod, tofuból készítve.

A cikk folytatása: Így készíts vegán burgert percek alatt

 

3 egészséges smoothie recept gyerekeknek!

Szülőként tudjuk, hogy a gyerekeknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a fejlődésükhöz és jó egészségük fenntartásához. Most olyan cukormentes smoothie-kat mutatunk be, amelyek ideálisak a gyerekek számára, hogy egészségesen élvezhessék a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Bővebben

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap, az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor lehetőségünk nyílik megünnepelni a legkisebb családtagjainkat és kifejezni irántuk való szeretetünket. Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján, világszerte ünnepeljük a gyermekeket és minden, amit hozzájuk kapcsolunk. Azonban az ajándékok kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk néhány fantasztikus ajándékötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a gyerekek arcára.

Bővebben

5 laktató és egészséges szendvics recept ,amelyek akár ebédre is ideálisak!

Az ebéd mindannyiunk életében fontos pillanat. Nemcsak az energiaszintünket tölti fel, hanem a munka hatékonyságát is növelheti. Azonban gyakran nehezen találunk megfelelő és egészséges lehetőségeket, különösen akkor, ha hajszolt munkanapjaink vannak. Ezért szeretnénk bemutatni öt könnyen elkészíthető, laktató és egészséges szendvicsreceptet, amelyek ideálisak lehetnek ebédre a munkahelyre.

Bővebben

3 egészséges és cukormentes zabkása recept reggelire!

Reggel, a nap kezdetén, fontos az energiát adó és tápláló reggeli elfogyasztása. A zabkása nemcsak ízletes választás, de egészséges és tápláló is. Ebben a cikkben három különböző, mégis egyszerűen elkészíthető cukormentes  zabkása receptet mutatunk be, hogy változatosságot vigyünk reggeli rutinjába, és segítsünk elkezdeni a napot egy egészséges alapokon.

Bővebben

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.