Mai, rohanó világunkban nem könnyű kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozást folytatni. Még nehezebb betartani azt az étrendi ajánlást, mely szerint minden nap együnk többször friss, nyers zöldséget, gyümölcsöt, hogy biztosítsuk a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat testünk számára. Ám a mikrozöldek ebben sokat segíthetnek.

Az élelmiszeripar folyamatosan fejlődik, és a táplálkozási preferenciák egyre változatosabbá válnak. Az egyik jelentős változás az élelmiszerek iránti érzékenységek és intoleranciák növekedése. A gluténérzékenység vagy cöliákia ma már nem csupán egy kivétel, hanem egy elterjedt jelenség. Ebben a kontextusban számos alternatívát kínál a gluténmentes lisztek világa, amelyek nemcsak a diétázóknak, hanem az ételérzékenységekkel küzdőknek is kiváló választást nyújtanak.

Tudtad, hogy tofuból készítve ízletes fogás varázsolható, még egy vegán asztalára is? Nem? Pedig de! Be kell látnunk, hogy amennyiben a vegánok, vegetáriánusok csupán csak a hús pótlására használnák a tofut, ez a remek fehérjeforrás méltatlanul csekély szerepet kapna étrendjükben.

Az acai bogyónak nem csak a neve különleges, de maga a gyümölcs is fantasztikus. Bizonyára hallottad már, hogy a kék és bordó színű bogyós gyümölcsök, rendkívül egészségesek és fogyasszunk belőlük minél többet. Ezt mi sem vonjuk kétségbe, de most bemutatjuk a bogyós gyümölcsök celebjét, az acai bogyót.

A savanyú káposztát sokan szeretjük, de a savanyú káposzta jótékony hatásait lehet, hogy kevesebben ismerjük. Tudtad, hogy a savanyú káposzta küllemre bár nem nyújt túl esztétikus látványt, viszont nemcsak finom, hanem annál egészségesebb is, valóságos multivitamin-bomba?

Az öko tisztítószerek mindenki kedvencei, a családok és betegek számára megváltást jelentenek. Ma pedig már főzni, kutyulni sem kell őket: pár kattintással készen beszerezhetők.

A fogyás és az egészséges életmód elérésének egyik kulcsa a kiegyensúlyozott táplálkozás. Azonban sokan küzdenek azzal, hogyan lehetne egyszerűen beilleszteni az egészséges összetevőket a mindennapi étrendjükbe. Az egészséges smoothie-k kiváló módja annak, hogy egy pohárban magunkhoz vegyük a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat. Ebben a cikkben bemutatunk nyolc különleges smoothie receptet, amelyek nemcsak finomak, de hatékonyan támogatják a fogyást is.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.