Ez az ital hasznos fegyver a cukorbetegség ellen

A vörösborban található fontos összetevő, a resveratrol segít a szervezet elsődleges artériáinak abban, hogy azok rugalmasabbak legyenek, ilyesformán tehát a cukorbetegség ellen is hasznos fegyver lehet – állítják a Boston University munkatársai.

Vércukorszint mérés cukorbetegnél

Sokan egyértelműen bűnös élvezetként tekintenek arra, ha olykor elfogyasztanak egy pohár vörösbort. Ugyanakkor egy-egy pohár merlot nem feltétlenül egészségtelen szokás, sőt: a 2-es típusú diabétesszel küzdőket talán épp ez a szokásuk védi meg a szívinfarktustól és a stroke-tól.

A kutatás során a szakemberek 57 cukorbeteg pácienst vizsgáltak, akik két héten át napi 100 mg resveratrolt vettek magukhoz, majd két héten át 300 mg-ot a későbbiekben. Ezt követően újabb négy hétig placebót szedtek. Mint kiderült, a 300 mg-os napi adag jelentősen csökkentette az artériák merevségét és 9,1 százalékban rugalmasabbá tette azokat, ami ígéretes eredménynek számít.

„A vörösborban található antioxidáns, a resveratrol segít ellazítani a feszült artériákat, ami számos szívbetegség oka. Ez az az összetevő, amely a szülőnek és a bornak a színét is adja. Minden jel arra mutat, hogy a resveratrol segít csökkenteni az érrendszert érintő valamennyi problémát” – mondja a kutatást vezető Dr. Naomi Hamburg.

Ha ezt teszed vacsora után, csökkeni fog a vércukorszinted

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.