Természetes szépségápolási tippek 40 év felett

Mutatunk neked 5 egyszerű tippet, hogyan legyél szép, és természetes 40 év felett is, úgy ,hogy nem költesz pénzt drága krémekre és kozmetikumokra. Bár manapság, az életkor kitolódásával azt mondják, hogy a 30-asok az új 20-as, a 40-esek pedig az új 30-as korosztály, a bőröd ennek ellenére érzi az idő múlását. Természetesen akkor is ragyogni szeretnél, ha már átlépted a negyedik x-et. Ehhez azonban érdemes megfogadnod 5 szépségápolási tippünket:

1.Helyes bőrápolás mindenek felett!

A megfelelő bőrápoláshoz be kell tartanod a következőket: rendszeresen távolítsad el az elhalt hámsejteket, ehhez válassz a bőrtípusodnak megfelelő bőrradírozó terméket. Mindig gondoskodj a kellő hidratálásról, a bőr öregedésével a faggyútermelő sejtek egyre kevésbé aktívak, ezért szárazabbá válik a bőr. Ápoljad könnyű, természetes olajokat tartalmazó bőrtápláló krémmel. A hidratáláshoz érdemes jó minőségű arcmaszkokat is használni heti rendszerességgel, vagy természetes arcpakolásokat is feltehetsz. Használj rendszeresen éjszakai arckrémet. A szem alatti apró ráncok ellen alkalmazz szemránckrémet. Könnyű alapozókat használj a bőrödre, ne legyen túl harsány és sötét a sminked.

2.Óvatosan a napozással

A napozás és a szolárium is fokozottan öregíti és ráncosítja a bőrt. Egyiket se vidd túlzásba, és használj legalább 15-ös faktorszámú fényvédő krémet.

3.Tüntesd el a bőrhibákat

Foltok, hegek, sötét pöttyök ellen vesd be a korrektort. A legjobbak a C-vitaminos korrektorok, de a foltok halványításában sokat segít, ha időnként bekened őket citromlével.

4.Belülről is tápláld a bőröd

Táplálkozz egészségesen, minél több friss zöldséget, gyümölcsöt egyél. A kedvenc italod a víz legyen, mert az segíti a bőr hidratáltságát. A cigi, az alkohol és a kávé öregítik a bőrt, ezt jó, ha tudod. Fogyassz bőrtápláló vitaminokat és ásványi anyagokat, ügyelj a cink, a C-vitamin, a B-vitaminok, a Q10 kellő bevitelére.

5.Légy fitt

A sportolás nem csak lelkileg tesz kiegyensúlyozottabbá és magabiztosabbá, hanem serkenti a vérkeringést, ami a bőrödnek is jót tesz.

Ne feledd, a szépséget belülről is táplálni kell! A krémek önmagukban hatástalanok.

Szépségápolási tippek nyárra!

A nyár az év egyik legkellemesebb évszaka, hiszen ekkor megyünk el nyaralni, ekkor van a legtöbb fesztivál, program és még sorolhatnánk. Azért érdemes tudnunk, hogy a napfény, a tengeri sós víz és ez a tikkasztó meleg, ami vár ránk, nem éppen tesz jót a hajunknak és bőrünknek. Lássuk mivel varázsolhatjuk mégis szebbé ezt a nyarat:

1. Barnulás:

Vásároljunk a bőrtípusunknak megfelelő napozási terméket. A faktorszámnál nézzük meg, hogy milyen bőrtípusba tartozunk: könnyen égünk le és hasonlók. Azt is vegyük számításba, hogy itthon napozunk-e vagy külföldön, hiszen minél közelebb vagyunk az egyenlítőhöz, annál jobban érnek a napsugarak bennünket. Két óránként kenjük magunkat lehetőség szerint, illetve fürdőzés után pedig azonnal. Törekedjünk arra, hogy még így is vízálló termékeket válasszunk, melyek azért tovább tartanak, mint sima társaik.

2. Göndör fürtök:

Vége az egyenes hajnak, legyen szexi strandfrizuránk. A tengervíz így is úgy is hullámosítja a hajat a benne lévő só miatt, de mi van akkor, ha nem tartózkodunk tengerparton? Ne essünk kétségbe, így is varázsolhatunk magunknak  göndör tincseket. Nedvesítsük be hajunkat, tenyerünkbe tegyünk göndörítő hajhabot, majd óvatosan nyomkodjuk bele a hajunkba. Ezután tincsenként tekerjük fel ujjunkra a hajunkat. Nincs más hátra, mint hagyjuk teljesen megszáradni a szabad levegőn.

3. Lazítsunk:

Ha még nem jött el a nyaralás ideje vagy ha már éppen, hogy véget ért a szabadságunk, akkor sem kell elcsüggedni. Lazítsunk a hétköznapokon is. Tegyünk fel egy kellemes hangulatú zenét, üljünk ki a teraszra és sziesztázzunk. Kiválogathatjuk rég nem hordott ruha, sminkkészletünket, hiszen úgyis minden évben új termékpalettákkal rukkolnak el elő a különféle kozmetikum gyártó cégek. Elmehetünk a közeli parkba sétálni, mely frissítően jól hat testünkre és egyaránt lelkünkre is.

4. Hűsítő a melegben:

Ebben a nagy nyári kánikulában igen nehéz ellenállni a hűsítő fagyik csábításának, ám ha szeretnénk odafigyelni alakunkra, akkor csökkentsük le a minimálisra a napi gombóc adagunkat. Még jobb, ha inkább lecseréljük lédús gyümölcsökre vagy készítsünk tumixokat, melyek lehűtve isteni szomjoltók.

5. Sminkelés:

Ha szeretnénk még vonzóbbak és ellenállhatatlanok lenni idén nyáron, akkor jobb egy profitól tanácsot és segítséget kérnünk sminkelés terén. Mit, mikor és hol használjunk? Nyáron mi az amit lehet és mi az amit nem a strandon?

És ehhez hasonló praktikák. A drogériákban most már ingyenes tanácsadással ellátják a kedves vendégeket, így nyugodtan látogassunk el az egyik szaküzletbe. Segítséget nyújthat még mindenki számára ingyenes online sminktanfolyamunk is, melyből 5 leckén keresztül bárki elsajátíthatja a sminkelés apró fortélyait.

Természetes szépségápolási tippek!

Legyen szó mézről, édes mandula olajról, vagy egy zacskó fagyasztott borsóról, szebbé tehetjük a segítségükkel bőrünket, arcunkat.

Édesmandula-olaj:

Az édes mandula olaj egy igazi csodaszer a szépségápolásban, nagyon jól felszívódik, így gyorsan hidratálja a bőrt, sőt szükség esetén szemfesték lemosóként is használható.

Puhítja a bőrt, fényessé teszi a száraz hajat, sőt fürdőolajként is kiváló, így érdemes egy nagyobb flakonnal megvásárolni.

Méz:

A méz antibakteriális hatását érdemes kihasználni, ha pattanásos a bőrünk, vagy túl zsíros. Kenjünk a pattanásra egy kevés mézet, ragasszuk le ragtapasszal, reggelre nyoma sincs a pattanásnak.

A mézet érdemes havonta egyszer arcpakolásként is használni, mert puhává és bársonyossá varázsolja bőrünket.

Fagyasztott borsó vagy áfonya

A gyantázás utáni égető fájdalom ellen vessünk be egy zacskó fagyasztott borsót, vagy áfonyát, amely gyorsan enyhíti a fájdalmat. Izomhúzódás okozta fájdalom, duzzanat enyhítésére, égésre is bevethetjük a fagyasztott termékeket, így pl. a fagyasztott borsó mellett használhatunk bármilyen fagyasztott gyümölcsöt is.

3 remek házi szépítőszer

Sok bőrproblémára hatásos lehet egy jól elkészített pakolás.Akár házilag is készíthetünk olyan pakolást, amely gyógyítja vagy szebbé varázsolja bőrünket.

Körömvirágos pakolás:

A körömvirágot a legkisebb kertben vagy erkélyen is tudjuk nevelni. Már a középkorban is ismert házi szer volt, gyulladásos megbetegedésekre, és bőrproblémákra. Születéstől fogva szinte minden bőrre használhatjuk, rosszul gyógyuló sebekre, horzsolásokra, bőrgyulladásokra.

Amire szükségünk lesz: Körömvirág kivonat, vagy házilag elkészített körömvirág alap, vászon, vagy géz, konyharuha, kötszer.

Vegyünk negyed liter vizet, és adjuk hozzá 1-2 evőkanál körömvirág kivonatott. A víz legyen langyos. A steril gézt mártsuk bele a vízbe, és tegyük a sérült bőrfelületre, majd kötszerrel rögzítsük. Ezt a kötszert akár kétszer vagy háromszor is belemárthatjuk a vízbe, és újra felhasználhatjuk.

Hűsítő túrópakolás:

Ezt a pakolás leégésre, rovarcsípésre, zúzódásokra, és sportsérülésekre is használhatjuk. Gyerekeknek egy éves kortól ajánlott.

Amire szükségünk lesz: Túróra, Kötözőpólya, konyhai papírtörlő, kötszer.

A hideg túrót a borogatás középső harmadára tesszük, 1-2 cm vastagon, és így tesszük rá a sérült bőrre. Leégéskor hagyjuk így a borogatást, ne is tegyünk rá mást. Más sérülésnél kötszerrel rögzítsük a pakolást, és hagyjuk rajta a bőrön, KB 30 percig. Ha szükséges kétszer vagy háromszor is megismételhetjük.

Vadárvácska pakolás:

Ez a pakolás a csecsemőknél is nagyon hatásos, pl. csecsemőekcéma ellen. Felnőtteknél bőrviszketésre vagy ekcémára is hatásos.

Amire szükségünk lesz: Vadárvácska, és kötözőpólya.

Forrázzunk le 2 kanál vadárvácskát, egy csésze vízzel és hagyjuk állni 5-10 percig. Vegyünk egy nagyobb kendőt, hajtsuk félbe, és áztassuk be a teába. Csavarjuk ki majd tegyük rá a sérült bőrre, és rögzítsük a kötözőpólyával. Érdemes 1 órán keresztül a bőrön hagyni, és ha kell, ismételjük meg kétszer, háromszor is a kezelést. Mellé ihatunk vadárvácska teát is, ez belsőleg segít a gyógyulásban, de ez csak felnőttek részére javasolt.

Szépség diéta tippek

A bőr nem csak testünk ruhája, de egészségünk tükre is. A bőr milyenségéből következtetni lehet szervezetünk egészségi állapotáról.

Gondoljunk, csak bele mennyi betegségre lehet következtetni bőrünk állapotából, a sárgaság a máj betegségre utal, a sápadt bőr a vérszegénységre, a viszketés vagy a pattanás is belső gondokról árulkodnak.

De bőrünk a belső lelki állapotunkat is tükrözi, aki szégyenkezik vagy zavarba jön, az elpirul, akit egy sokkos hír ér az elsápad, így bőrünk sokat elárul rólunk.

A bőr lelki és egészségi állapotunkat is tükrözi, így nem csak attól függ szépsége, hogy milyen kozmetikai kenőccsel kenjük be, hanem belső harmóniánktól és egészségünktől is. Aki egészséges és jól érzi magát annak bőre is ragyogni fog. A bőr szépségért belülről is sokat tehetünk, amolyan belső kozmetikával, így pl. az ételek megválogatásával.

Bőrünknek jót tesz, ha minél több nyers ételt eszünk, mert így elég rostot és vitamint viszünk be szervezetünkbe. Sajnos a magyar konyha nem arról híres, hogy mennyire egészséges és diétás, pont az ellenkezőjéről. A töltött káposzta vagy a pörkölt nem teszi szebbé arcunkat.

Ha úgy érezzük bőrünk nem túl szép, próbáljunk egy hétig húsmentesen táplálkozni, és helyette tejből, joghurtból, sajtból pótolni a fehérjét. Két hét után az eredmény látható lesz, bőrünk kitisztul, és sokkal szebb lesz. Ha nincs elég erőnk a húst elhagyni elég, ha heti egy alkalommal húsmentes napot tartunk:

Reggeli:

Egy pohár tej, vagy kefir, mellé egy szelet barna kenyér, és friss gyümölcs. Reggelire igyunk meg egy pohár gyógyteát, ízlés szerint.

Tízórai:

Egy kockasajt és egy pohár limonádé, vagy gyümölcslé.

Ebéd:

Vajban vagy olajban párolt zöldségek, vagy főzelék, tükörtojással, és barna kenyérrel.

Uzsonna:

Keverjünk össze egy pohár kefirt és kevés túróval, egy kanál mézzel és friss gyümölccsel. Minden étkezés után igyunk meg egy pohár ásványvizet.

De ezen kívül ehetünk még körözöttet, tojást, salátákat, rántott sajtot, kaszinótojást, és számtalan más húsmentes ételt.

Tarthatunk zöldség vagy gyümölcsnapot is, mert ezek akár egy nap alatt kitisztítják szervezetünket. Ezen a napon csak gyümölcsöt vagy zöldséget együnk ám a kettőt ne keverjük egymással.

Ne felejtsünk el elég folyadékot inni, mert a víz segít kimosni szervezetünket, így a napi két liter ásványvíz nagyon fontos. Fontos még hogy ezen a napon vagy napokon ne igyunk sok kávét, tegyük le a cigarettát, és ne fogyasszunk alkoholt.

Ha hetente egyszer beiktatunk egy olyan napot, bőrünk szebb lesz, szervezetünk kitisztul és talán még pár kilótól is megszabadulunk bár nem ez a fő cél.

Ha szeretnél még több szépségtippet , megmutatjuk neked hogyan használd fel az uborkát szépségápolásra!

 

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.