Szabadulj meg a pattanásoktól méregtelenítéssel!

Az akne hátterében elsősorban hormonális problémák állnak a fiatalabb korosztályoknál, felnőtteknél a vérben lévő méreganyagok felhalmozódása válthatja ki a pattanások kialakulását. Vérünk megtisztításával elérhetjük, hogy rövid idő alatt megszabaduljunk a pattanásoktól, és egyéb bőrbetegségektől, kelésektől, gyulladásoktól, pikkelysömörtől. A méregtelenítés hatására javul a bőr vérkeringése, fokozódik az immunrendszer működése, megszépül a bőrünk, és javul általános egészségi állapotunk is. A vérben lévő méreganyagok, savak, felesleges víz és zsír összefüggésben állnak a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokkal, és hozzájárulnak a daganatos betegségek kialakulásához is. Ha ezeket a káros anyagokat sikerül eltávolítanunk, nem csupán a pattanásoktól szabadulhatunk meg, hanem a szervezet öngyógyító folyamatait is elősegítjük.

Annak érdekében, hogy vérünket megtisztítsuk, érdemes a következő három tippet betartanunk:

 

1.Helyes étkezés és kellő folyadékbevitel!

Az egészséges táplálkozási tanácsok – megfelelő fehérje-, rost- vitamin- és ásványi anyag bevitel – nem csupán szervezetünk egészségének megőrzéséhez és a betegségek kockázatának csökkentésében fontosak, hanem azért is, hogy bőrünk szépségét megőrizzük. Kerüljük a zsíros, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó feldolgozott élelmiszereket, és a sok cukrot. Együnk rendszeresen friss zöldséget, a vér megtisztítása szempontjából különösen ajánlott az uborka, zeller és a cékla. Igyunk elegendő vizet, ez az egyik legtermészetesebb méregtelenítő, mely segít a bőr megtisztulásában is. Érdemes minden reggelt egy pohár tiszta vízzel indítani, s ha még teszünk bele pár csepp citromlevet is, tovább fokozhatjuk a szervezet méregtelenítő folyamatait.

2.Egészséges életmód!

Nem elég támogatni szervezetünk méregtelenítő folyamatait, arra is ügyelnünk kell, hogy ne mérgezzük tovább a testünket. Ne dohányozzunk, alkoholt egyáltalán ne vagy csak mértékkel, ritkán fogyasszunk. Serkentsük vérkeringésünket, és erősítsük izmainkat minden napos testmozgással. Szakítsunk időt a szabad levegőn való sétára is, hogy szervezetünk feltöltődjön oxigénnel, és elűzzük a stresszt.

3.Méregtelenítő gyógynövények!

Többféle gyógynövényt ismerünk a vér megtisztítására, leginkább ajánlott erre a célra a réti here. Jótékonyan hat a vérkeringésre, csökkenti a káros vérzsír-szintet, és nem csupán akne, hanem pikkelysömör és ekcéma esetén is javasolt a fogyasztása. Antioxidáns vegyületei támogatják a test méregtelenítését. Vértisztításra minden olyan gyógynövény kúraszerű fogyasztása ajánlott, melyek fokozzák a méregtelenítésben részt vevő szerveink- a máj, a vese, a tüdő és a bélrendszer – működését. Ezért szintén javasolt a gyermekláncfű, a bíbor kasvirág, a lucerna, a fekete bodza és az Aloe vera. Természetesen, ha bármilyen egészségi problémánk van, gyógyszert szedünk, vagy áldott állapotban vagyunk, mindig tájékozódjunk a gyógynövények lehetséges melléhatásairól, mielőtt szedni kezdenénk.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadjuk, látványosan szépülhet a bőrünk, és nem mellékesen egészségi állapotunk is javulni fog. De ne feledjük, hogy bármi is okozza az akne kialakulását, az első és legfontosabb dolgunk az legyen, hogy a bőrt tisztán tartsuk, és napi rendszerességgel megszabadítsuk a szennyeződésektől és baktériumoktól.

 Ezt olvasta már?

A pattanásos aknés bőr kezelése és ápolása

Egy nem éppen vonzó dolog, mely megszabadíthat a pattanásoktól

Ez is okozhatja a pattanást!

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.