Milyen legyen az éjszakai arckrémünk?

 

A krémek alapanyagait, úgy állítják össze, hogy egy adott bőrtípus igényének megfeleljen. Így külön krém kapható a száraz, a zsíros, vagy éppen a vízhiányos bőrtípusra, és ezekből külön kapható nappali és éjszakai krém. A nappali és éjszakai krém között a különbség annyi, hogy az éjszakai krémnek magasabb a zsírtartalma, és speciális hatóanyagokkal is dúsítják, hogy elősegítse a bőr éjszakai regenerálódását.

A zsír feladata a bőr védelme, és ez napközben sokkal fontosabb, mint éjszaka. Ugyanakkor nappal a bőr nem tud elég zsírt felvenni, mivel napközben sokkal több környezeti hatás éri bőrünket, mint éjjel, ezért jó, ha éjszaka kicsit több zsírt kap.

 

Bőrfelületünk állandóan megújul, ez napközben visszafogottabban zajlik, de kb. 18 órától felgyorsul, és 22-24 óra között a tetőfokára hág.

Vajon ebben az időszakban a bőr képes felvenni a hatóanyagokat a krémből? A szakértők válasza egyértelműen igen, mivel ekkor a bőrnek nem kell a környezeti stressz hatásokkal megküzdenie.

Manapság már a legtöbb kozmetikumokat gyártó cég, saját laboratóriumában végez kísérleteket, ahol sejt tenyészeteken végeznek mélyreható kutatásokat. A legtöbb krém hatékonyságát, komoly kutatások és vizsgálatok támasztják alá.

Fontos, hogy az éjszakai krém felvitele előtt alaposan tisztítsuk meg a bőrünket, a szennyezősektől, és a krémet mindig vékonyan kenjük fel bőrünkre. A túl vastagon felkent krém alatt bőrünk nem tud lélegezni, izzadni kezd, és megszorul alatta a levegő. Különösen fontos külön éjszakai krémet használni, ha bőrünk túl száraz, és sok zsírt igényel. Télen, amikor a hideg, és a fagyos szél irritálja bőrünket, nyáron pedig azért, mert a nappali krémekben fényvédő hatóanyag is található, erre pedig éjszaka nincs szüksége bőrünknek.

Ha zsíros a bőrünk, nem szükséges külön éjszakai krémet használni, ebben az esetben elég egy vékony réteg nappali krém . A normál és kevert bőrűeknek pedig úgy érdemes az éjszakai krémet felkenni, hogy az arc középső részét kihagyják.

Sajnos nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy fontos a külön nappali és éjszakai krém, hiszen ezt az egyén bőrtípusa dönti el, de ha nem vagyunk biztosak abban, hogy használjunk-e kétféle krémet, kérdezzünk meg egy bőrgyógyászt, vagy kozmetikust, vagy egyszerűen próbáljuk ki a krémeket, melyik milyen hatással lesz bőrünkre. A bőrt hozzá lehet szoktatni a krémezéshez, vagyis bőrünk ellustul, és ha egy idő után abba hagyjuk az ápolását, petyhüdt és fakó színű lesz, mivel már hozzászokott az adott krém hatóanyagaihoz.

Olyan is előfordul, hogy ha egy adott krémet hosszabb idő után nem használunk, bőrünk feszülni, és pirosodni kezd. Ha ilyet tapasztalunk, a kozmetikus azt ajánlja, kezdjük el újra a krémet használni, de ne minden nap kenjük bőrünket, csak két vagy három naponta, és ekkor is csak egy kisebb zsírtartalmú krémet használjunk.

Ezt olvastad már?

5 természetes dezodor, amelyek házilag is elkészíthetők!

A nyak és a dekoltázs megfelelő ápolása

A szép bőr titka a stresszmentes élet!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.