Így készítsünk fillérekből fürdősót házilag

Persze azt kevesen tudják, hogy a színes és illatos fürdősókat házilag, egyszerűen és olcsón is elkészíthetjük magunknak. A fürdősó alapanyaga jó minőségű Himalája só, de bármelyik bányászott só megfelel. Szükséges valamilyen illóolaj az illata és élettani hatásai miatt, amely hozzáadódik a sóból vízben kioldódó ásványi anyagokhoz és valóságos csodát tesz. Gyógynövényeket is választhatunk, így a gyógyhatás még tovább fokozható. Az esztétikai hatás elérése érdekében színezésre használhatunk ételfestéket, amely az egészségre nem káros.

Fürdősó variációk házilag:

  • Egy tálkába tegyünk pár csepp jojoba olajat és kaparjunk bele egy vagy két vaníliát, majd oldjuk fel benne jól elkeverve. Cseppentsünk bele 5-10 csepp eukaliptusz olajat, majd keverjük el egy tálka Himalája sóval. A vanília megnyugtat, az eukaliptusz energetizál és jó légúti betegségekre is.
  • Tíz csepp levendulaolajba adagoljunk néhány csepp kék és piros ételfestéket, majd keverjük el alaposan és adjuk hozzá a tálka Himalája sót. Ismét keverjük át alaposan, míg nem kapjuk meg a levendula jellegzetes lila színét. Stressz oldására kiváló, egy nehéz nap után.
  • Egy kanál mézből, néhány csepp mandula olajjal és egy tálka Himalája sóval igazi kényeztető fürdősót készíthetünk, melynek használatát bőrünk sokszorosan meghálálja.

Ez csak pár ötlet volt, de egy kis kreativitással rengeteg variációja elkészíthető a színes és illatos fürdősóknak, melyek kis anyagi ráfordítással igazi élménnyé varázsolják esti fürdőzésünket.

Ezt olvastad már?

5 tipp, hogyan legyünk szépek smink nélkül!

A dohányzás káros hatásai bőrünkre!

A fürdés megnyugtat és ellazít minket!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.