5 hajápolási tipp, hogy ragyogó hajunk legyen

Persze a kívánt hatást nem mindig érjük el, de mi most adunk pár tippet, hogy nagyobb legyen az esélyünk. 

  1. Hajmosás: körültekintően vásároljunk hajsampont. Általában mindenki tisztában van a hajtípusával, így ennek megfelelően válasszuk ki a sampont. Minden esetben használjunk balzsamot is a samponos mosás után, amelyet jól öblítsünk ki.
  2. Hajszárítás: a vizes hajunkat legjobb mikroszálas törölközővel megtörölni és jó időben, a szabad levegőn szárítani.  Télen sajnos elkerülhetetlen a hajszárító használata, ilyenkor ápoljuk, hővédő termékekkel hajunkat.
  3. Pakolás, ápolás: az olajos pakolásnál és hajápolásnál nincs jobb és hatékonyabb. Az olívaolaj, az argán- vagy jojobaolaj egyaránt nagyon sokat használ száraz, fénytelen hajunknak, akár házilag elkészített pakolás, akár hajvégápoló formájában.
  4. Étkezés és folyadék fogyasztás: az elfogyasztott élelmiszer kapcsolatban van a hajunk állapotával. Egész évben fogyasszunk sok lédús gyümölcsöt és sok különböző gabonafélét, illetve magvakat. A kölestől például nagyon szép fényes lesz a hajunk.
  5. Lelkiállapotunk és egészségi állapotunk nagymértékben kihat a hajunk minőségére is. Kerüljük a stresszt és a negatív hatásokat, meglátjuk milyen hálás lesz érte a hajunk.

Ezt a pár apró  dolgot könnyedén  beiktathatjuk a hétköznapi rutin közé, és máris nagyobb eséllyel indulunk a hőn áhított, elismerő tekintetekért.

Ezt olvastad már?

3 vitamin, hajhullás ellen

Ezek lehetnek a hajhullás okai

Tippek az otthoni hajfestéshez

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.