A csokoládé és a borsmenta együttes ereje sosem hagyja cserben az édesszájúakat. Ebben a receptben a két íz harmonikus táncba keveredik, létrehozva a tökéletes mentás csokoládés trüffeleket. Kövessük végig a receptet, és készítsük el otthon ezt az ínycsiklandó édességet!
Hozzávalók:
- 1 és ¾ bögre tejcsokoládé, darabolva
- 1 bögre étcsokoládé, darabolva
- ¾ bögre tejszín
- 1 evőkanál borsmenta aroma
- 1 és ½ bögre pirított mandula vagy sima kakaópor
Elkészítés:
-
Csokoládék összeolvasztása:
-
Tegyük a tej- és étcsokoládét egy nagy tálba. Egy lábosban melegítsük fel a tejszínt, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel. Amikor már meleg, öntsük a tört csokoládéra. Hagyjuk kb. 1 percig állni, hogy a meleg tejszín átmelegítse a csokoládét, majd keverjük simára.
-
Borsmenta hozzáadása:
-
Adjuk hozzá a borsmenta aromát a csokoládés keverékhez, majd alaposan keverjük el az egészet. A borsmenta frissessége kiválóan kiegészíti a csokoládé gazdagságát.
-
Hűtés:
-
Fedjük le a tálunkat frissen készült masszával Folpackkal, majd tegyük be a hűtőbe 35-40 percre. Ez az időszak szükséges ahhoz, hogy a trüffel massza kellően megszilárduljon.
-
Formázás és Hempergetés:
-
Miután kivettük a tálunkat a hűtőből, formázzunk kis golyókat a masszából. Hempergessük meg ezeket kakaóporban, pirított mandulában vagy akár olvasztott csokoládéban is, hogy a trüffelek különleges külsőt kapjanak.
-
Tálalás és Élvezet:
-
A trüffelek elkészítése után ne csak a végeredmény, hanem az egész folyamat is egy élvezet. Tálaljuk őket egy szép tányéron vagy dobozban, és ajándékozzuk meg vele szeretteinket vagy egyszerűen csak élvezzük el egy pohár kiváló minőségű kávé vagy forró csokoládé mellett.
Ez a mentás csokoládés trüffel recept garantáltan felmelegíti a hideg napokat és kényezteti az édesszájúakat. Készítsük el otthon ezt az ínycsiklandó édességet, és élvezzük minden falatját!