5+3 fantasztikus házi felvágott recept

Egy finom, házilag készített felvágott nemcsak ízletes, de biztos lehetsz benne, hogy csak a legjobb, minőségi hozzávalókból készült. A bolti felvágottak gyakran tartalmaznak tartósítószereket és adalékanyagokat, amelyek nem mindig tesznek jót az egészségünknek. Az otthon készített felvágottak viszont lehetőséget adnak arra, hogy ellenőrizzük az összetevőket, és kreatívan alkalmazzuk az ízeket. Ezért szeretnénk megosztani veletek néhány fantasztikus házi felvágott receptet, amelyek könnyen elkészíthetők és garantáltan meghódítják az ízlelőbimbókat!

szendvics felvágottal

 

Miért érdemes otthon felvágottat készíteni?

 

Az otthon készített felvágottak sokkal egészségesebbek lehetnek, mint a bolti változatok, mivel nincsenek bennük tartósítószerek és egyéb adalékanyagok. Ezenkívül az otthon készített felvágottaknak jellemzően magasabb a húsminősége, és lehetőségünk van különféle fűszerezéseket alkalmazni, hogy az ízlésünknek megfelelően alakítsuk az ízeket. Emellett a házi felvágottak készítése kreatív folyamat is lehet, amely során új recepteket próbálhatunk ki, és saját ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk azokat. A házi készítésű felvágott szó hallatán ne gondolj valami nagyon bonyolult és speciális eljárásra, hiszen egy jól fűszerezett sülthús is lehet szendvics alap.

 

5+3 Fantasztikus házi felvágott recept:

 

Sajtos-kolbászos tekercs:

 

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús, 20 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű.

 

·Elkészítés:

A darált sertéshúst összekeverjük a reszelt sajttal és az apróra vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint kakukkfűvel fűszerezzük. A masszából hosszúkás tekercset formázunk, majd előmelegített sütőben kisütjük. Miután kihűlt, vékony szeletekre vágjuk.

 

Sonkatekercs házilag:

 

Hozzávalók:

 50 dkg sertéslapocka, só, bors, füstölt paprika, szerecsendió.

 

Elkészítés:

A sertéslapockát vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és füstölt paprikával, valamint szerecsendióval fűszerezzük. A szeleteket feltekerjük, majd lehűtjük és vékony szeletekre vágjuk.

 

Fokhagymás csirkemell felvágott:

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, rozmaring.

 

Elkészítés:

A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd pároljuk. A fokhagymát zúzzuk össze, és kenjük be vele a csirkemellszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd rozmaringgal megszórjuk. Lehűtjük, majd vékony szeletekre vágjuk.

 

Pulykasonkatekercs mascarponéval:

 

Hozzávalók:

50 dkg pulykasonka, 150 g mascarpone, friss bazsalikom, só, bors.

 

Elkészítés:

A mascarponét összekeverjük az apróra vágott friss bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk. A pulykasonkára kenjük a mascarpone keveréket, majd feltekerjük. Lehűtjük, majd vékony szeletekre vágjuk.

 

Ezek az egyszerű, mégis ízletes házi felvágottak minden alkalomra kiválóak, és garantáltan elnyerik a család és a vendégek tetszését. Bátran kísérletezzünk az ízekkel és az összetevőkkel, hogy mindenki megtalálja a saját kedvencét! Jó étvágyat kívánunk!

 

Fűszeres sült marhafelvágott:

 

Hozzávalók:

50 dkg marhasült (pl. lapocka vagy comb), 2 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál fokhagymapor, só, frissen őrölt fekete bors.

 

Elkészítés:

A marhasültet vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálban összekeverjük az olívaolajat és a fűszereket. A fűszeres olajkeverékkel alaposan bedörzsöljük a marhaszeleteket. Egy előmelegített grillserpenyőben vagy sütőben közepes hőmérsékleten mindkét oldalukon kb. 3-4 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak. Ezután hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vágjuk.

 

Paradicsomos mozzarellás csirkemell felvágott:

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé, 2 db nagyobb paradicsom, 200 g mozzarella sajt, friss bazsalikomlevél, só, frissen őrölt fekete bors.

 

Elkészítés:

A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd enyhén sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot és a mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csirkemellszeleteket, majd rájuk sorakoztatjuk a paradicsom- és mozzarellaszeleteket. A tetejüket megszórjuk friss bazsalikomlevéllel. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 20-25 percig sütjük, amíg a csirkemell átsül és a sajt enyhén megolvad. Kihűtjük, majd szeletekre vágjuk.

 

Füstölt lazacfelvágott mascarpone krémmel:

 

Hozzávalók:

 50 dkg füstölt lazacfilé, 150 g mascarpone sajt, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál reszelt citromhéj, só, frissen őrölt fekete bors, friss kapor.

 

Elkészítés:

 A füstölt lazacfilét vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mascarpone sajtot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A lazac szeleteket megkenjük a mascarpone krémmel, majd feltekerjük őket. A feltekert lazacfalatokat hűtőszekrényben legalább egy órára hűtjük. Kihűlés után vékony szeletekre vágjuk, és friss kaporral megszórva tálaljuk.

Fűszeres csirkemell felvágott:

 

Hozzávalók:

 

    50 dkg csirkemell

    2 gerezd fokhagyma

    1 csokor petrezselyem

    1 csokor friss kapor

    1 evőkanál olívaolaj

    Só ízlés szerint

    Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés).

A csirkemellet daráljuk le egy darálógépben vagy aprítógépben, amíg finomra apróra nem lesz. Ha nincs darálógépünk, egy éles késsel vágjuk fel apró darabokra a csirkemellet, majd egy turmixgépben turmixoljuk össze. A fokhagymát hámozzuk meg és zúzzuk össze egy fokhagymanyomóval vagy finomra aprítsuk. A petrezselymet és a kaprot mossuk meg, majd finomra vágjuk.

Egy tálban keverjük össze a ledarált csirkemellet, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és kaprot, valamint az olívaolajat. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan keverjük össze az összetevőket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőformába helyezzük a csirkemell masszát, majd egyenletesen terítsük el és lapítsuk le. Tegyük be a sütőbe és süsd körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a felülete aranybarnára pirul és teljesen átsül.

Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tovább hűtsük legalább egy óráig. Ezután vékony szeletekre vágjuk, és ízlés szerinti kenyérrel vagy zöldségekkel tálaljuk.

 

Ez az ízletes fűszeres csirkemell felvágott tökéletes választás lehet szendvicsre vagy hidegtálra, és garantáltan feldobja majd az étkezéseket! Jó étvágyat kívánunk!

Ezek a különleges és ínycsiklandó házi felvágottak garantáltan feldobják majd az asztalodat, és lenyűgözik a családot és a barátokat egyaránt. Merülj el az otthoni konyha csodálatos világában, és élvezd a kreatív konyhai kísérletezést! Jó étvágyat kívánunk!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.