Az ősz egyik nagy slágere a sütőtök, amely tele van vitaminnal. Készíts belőle te is egy finom tejszínes lágy sütőtök krémlevest, amely a hideg napokban is felmelegít. Használd ki a sütőtök szezonját!
Itt az ősz elérkezett a sütőtök szezonja. Használd ki ezt az időszakot, hiszen a sütőtök tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatása is van, sőt alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúrába is beiktathatod. Készíts a családnak egy mennyei forró illatos sütőtök krémlevest, egy kevés tejszínnel.
Tejszínes sütőtök krémleves recept
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
40 dkg burgonya
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín
2 tojássárgája
3 dkg vaj
2 tojás
só
csipet cukor
citromlé
1 csokor metélőhagyma.
Elkészítés:
A meghámozott, kimagvalt, megreszelt sütőtököt enyhén sós vízben, félpuhára főzzük, majd a megtisztított, felszeletelt burgonyát hozzáadjuk, és együtt puhára pároljuk. Az egészet áttörjük, vagy turmixoljuk és vízzel egy liternyire felengedjük. Felforralva, világos vajas rántással besűrítjük, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, és néhány percig forraljuk. Tálaláskor tejszínnel elkevert tojás sárgával dúsítjuk, a vajdarabkákkal meghintjük, és karikákra vágott főtt tojással meg összevágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.