Hozzávalók:
400 ml víz
Só, bors
5 dkg bio kukoricakeményítő
5 dkg bio szezámliszt
5 dkg zabpehelyliszt vagy chialiszt
10 tojás
10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
Tegyél fel a tűzre egy nagyobb lábos vizet melegíteni. Amíg a víz felforr, készítsd el a galuskát.
A liszteket keverd el sóval,borssal, két tojással, a keményítővel, ha szükséges még tudsz az állagán javítani víz vagy liszt hozzáadásával, a lényeg hogy sima galuska tésztát kapjál, amit robotgéppel vagy fakanállal tudsz simára keverni.
Ha elkészült és a víz már felforrt, galuska szaggatóval kezd el kiszaggatni a vízbe a tésztát.
Ha a nokedlik feljönnek, a víz tetejére egy szűrőkanál segítségével szedd ki őket a vízből, és csepegtesd le.
A szalonnát vágd fel kis kockára, majd egy serpenyőben süsd ki, végül szűrd le az olajat külön. A tojásokat üsd fel egy nagyobb tálba, majd egy villával keverd el őket. A serpenyőben egy kevés szalonna zsíron forgasd át a nokedlit, végül öntsd nyakon a felvert tojással és állandó kevergetés mellett süsd össze 2-3 perc alatt. A végén tálald a paleo tojásos galuskát a szalonna darabokkal. Ha szeretnéd, még egészségesebbé tenni a végén szórd meg apróra vágott snidlinggel vagy friss petrezselyemmel.