Ha nincs, ötlete mit süssön, de nincs ideje bonyolult sütemény receptre, próbálja ki ezeket az egyszerű muffin recepteket,amelyek nem csak finomak ,de gyorsan el is készülnek.
3 egyszerű és könnyen elkészíthető muffin recept:
Toffifie-s muffin recept:
A gyerekek és felnőttek kedvence lesz ez a finom toffifee-vel készült különleges muffin, amely egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
10 dkg mogyorókrém, 25 dkg liszt, 5 dkg mogyoró, fél cs. sütőpor, fél kk. szódabikarbóna, 2 tojás, 10 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 1,5 dl tejföl, 1,5 dl joghurt, toffifee
A mogyorókrémet vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a lisztet egy tálban az összetört mogyoróval, a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük.
Egy másik tálban a tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, az olajat a tejfölt, a joghurtot, és jól elkeverjük. A mogyorókrémes keveréket hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd az így kapott masszát a muffin formákba kanalazzuk és mindegyik tetejére egy szem toffifeet teszünk vagy belenyomjuk a tésztába. Előmelegített sütőbe tolva 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Whiskys muffin recept:
Egy hétvégi baráti összejövetelen biztos nagy sikert arat majd az urak körében ez a finom és nagyon különleges,mégis egyszerű whiskys muffin recept!
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg mazsolás drazsé, 1 dl whisky, 2 dl író, 2 tk. Sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor.
A sütőt elmelegítjük 180 fokra, majd előkészítjük a muffin formákat.
A lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral elvegyítjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tojást, a whiskyt, és az olvasztott vajat.
Jól elkeverjük, majd betesszük a drazsét is.
Az így kapott masszát beletöltjük a muffin formákba és a forró sütőbe tolva 20-25 per alatt készre sütjük.
Lila muffin recept:
Nem csak ízben, de színében is eltér a megszokottól ez a különleges lila színű muffin, amely finom áfonyával van elkészítve!
Hozzávalók:
1 tojás, 7 dkg cukor, 1,5 dl áfonyás joghurt, 15 dkg liszt, 5 dkg vaj, fél cs. sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 5 dkg étcsokoládé, 4 dkg vágott dió, 5 dkg mazsola.
Egy tálban keverjük össze a tojást, a cukorral és az olvasztott vajjal, majd adjuk hozzá az áfonyás joghurtot is.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával. Majd a lisztes keverékhez adjuk hozzá a csokoládét kis darabokra törve a diót és a mazsolát. A végén a két keveréket vegyítsük össze fakanállal, majd kanalazzuk bele a formákba. Előmelegített sütőbe tolva 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük és porcukorral megszórva tálaljuk.