3 egyszerű muffin recept,amelyek percek alatt elkészülnek

Ha nincs, ötlete mit süssön, de nincs ideje bonyolult sütemény receptre, próbálja ki ezeket az egyszerű muffin recepteket,amelyek nem csak finomak ,de gyorsan el is készülnek.

Muffinok

 3 egyszerű és könnyen elkészíthető muffin recept:

Toffifie-s muffin recept:

A gyerekek és felnőttek kedvence lesz ez a finom toffifee-vel készült különleges muffin, amely egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

10 dkg mogyorókrém, 25 dkg liszt, 5 dkg mogyoró, fél cs. sütőpor, fél kk. szódabikarbóna, 2 tojás, 10 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 1,5 dl tejföl, 1,5 dl joghurt, toffifee

A mogyorókrémet vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a lisztet egy tálban az összetört mogyoróval, a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük.

Egy másik tálban a tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, az olajat a tejfölt, a joghurtot, és jól elkeverjük. A mogyorókrémes keveréket hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd az így kapott masszát a muffin formákba kanalazzuk és mindegyik tetejére egy szem toffifeet teszünk vagy belenyomjuk a tésztába. Előmelegített sütőbe tolva 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Whiskys muffin recept:

Egy hétvégi baráti összejövetelen biztos nagy sikert arat majd az urak körében ez a finom és nagyon különleges,mégis egyszerű  whiskys muffin recept!

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg mazsolás drazsé, 1 dl whisky, 2 dl író, 2 tk. Sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor.

A sütőt elmelegítjük 180 fokra, majd előkészítjük a muffin formákat.

A lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral elvegyítjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tojást, a whiskyt, és az olvasztott vajat.

Jól elkeverjük, majd betesszük a drazsét is.

Az így kapott masszát beletöltjük a muffin formákba és a forró sütőbe tolva 20-25 per alatt készre sütjük.


Lila muffin recept:

Nem csak ízben, de színében is eltér a megszokottól ez a különleges lila színű muffin, amely finom áfonyával van elkészítve!

Hozzávalók:

1 tojás, 7 dkg cukor, 1,5 dl áfonyás joghurt, 15 dkg liszt, 5 dkg vaj, fél cs. sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 5 dkg étcsokoládé, 4 dkg vágott dió, 5 dkg mazsola.

Egy tálban keverjük össze a tojást, a cukorral és az olvasztott vajjal, majd adjuk hozzá az áfonyás joghurtot is.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával. Majd a lisztes keverékhez adjuk hozzá a csokoládét kis darabokra törve a diót és a mazsolát. A végén a két keveréket vegyítsük össze fakanállal, majd kanalazzuk bele a formákba. Előmelegített sütőbe tolva 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük és porcukorral megszórva tálaljuk.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.