#fagyizzunk: Eperfagylalt készítése házilag: 3+2 szuper finom recept

Ha tavasz, akkor eperszezon, most készíts eperfagylaltot házilag, hiszen az eperfagylalt friss eperből a legfinomabb.Mutatunk neked 4 különböző eperfagylalt receptet, amelyeket házilag is eltudsz percek alatt készíteni.

Eper fagylaltot számtalan variációban lehet készíteni, nagyon finom tejszínből elkészítve, de natúr joghurtból is pillanatok alatt fantasztikusan finom eperfagyit lehet összedobni. Ha igazi habfagylaltot szeretnél készíteni, amely könnyű, mint a pihe, akkor tojásfehérjéből készíts kemény habot és ezt keverd bele a fagyiba. Ha esetleg nincs otthon fagylaltgéped, semmi gond a masszát simítsd bele egy olyan edénybe, amelyet be lehet tenni a fagyasztóba, és ebben fagyaszd el az eperfagylaltot.

Tálaláskor díszíts friss eperrel a fagyit, de tehetsz rá tejszínhabot vagy csoki öntet is. Az eperfagyit feldobhatod egy kevés banánnal, erdei gyümölcsökkel, málnával, vagy áfonyával is, így még izgalmasabb lesz a jéghideg lágy fagylalt.

Eperfagylalt 1.

20 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók: 1 kg eper, 40 dkg kristálycukor, 4 tojásfehérje.

A megmosott és kicsumázott epret, villával összetöröm. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd felváltva, apránként keverem hozzá a gyümölcsöt és a cukrot. Ha már sűrű, egynemű a massza, fagylaltgépbe teszem és megfagyasztom. Ez a fagylaltrecept fagylaltgép nélkül is alkalmas fagylalt készítésére.

Eperfagylalt 2.

Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 30 dkg friss (vagy mélyhűtött) eper, 1 evőkanál citromlé csipetnyi só

Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk. Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen első osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.)

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

Eperfagylalt 3.

Hozzávalók: 30 dkg friss vagy mélyhűtött eper, 12 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1/2 dl tej, 1 ek. citromlé

Az epret megmosom, és turmixgépbe öntöm, rászórom a cukrot, citromlevet és összetöröm. Hozzáadom a tejet, és egynemű eperpépet keverek belőle. A tejszínből kemény habot verek, és óvatosan összekeverem az eperrel. Fagylaltgépbe töltve jól kifagyasztom.

Eperfagylalt háziasszony módra

Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg kristálycukor, 2 tojásfehérje.

Az epret megmosom, kicsumázom, majd villával összetöröm. A tojásfehérjéket habbá verem, ezután a cukrot a gyümölccsel felváltva, apránként hozzáadom és együtt addig verem tovább, amíg sűrű, egynemű massza nem lesz belőle. Formákba vagy jégkocka-tartókba simítom és megfagyasztom. Málnából vagy ribizliből is készíthető, de nyomják át szitán, hogy az apró, szúrós magok ne kerüljenek bele a fagylaltba.

Eper-habfagylalt

Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, 1 evőkanál citromlé, csipetnyi só

Az epret megmossuk, közben legalább háromszor cseréljük alatta a vizet. Ezután kicsumázzuk, és még egyszer megmossuk. Szitára téve alaposan lecsurgatjuk. Villával (nem turmixban) összetörjük. A tojásfehérjét (amit előzőleg jéghidegre hűtöttünk) olyan kemény habbá verjük, hogy az edényt felfordítva se folyjon ki belőle a hab. Csak ezután adjuk hozzá felváltva a cukrot, a sót és a citromlevet, majd addig verjük, amíg sűrű, fényes tömeg lesz belőle. Kézi kis habverővel beleforgatjuk az összetört epret, majd az egészet belesimítjuk a fagylaltgép tartályába. Előírás szerint megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

Ha pedig még maradt egy kevés eper a konyhában készíts belőle Krémsajtos epres palacsintát.

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.