#eperszezon Így készíts mennyeien finom eperkrémlevest!

Indul az eperszezon, ilyen vétek lenne kihagyni ennek a zamatos finom gyümölcsnek a fogyasztását. Mutatunk neked egy mennyeien finom eperleves receptet, amelyet még a kezdők is könnyen el tudnak készíteni!

Ha felnőtteknek készíted, tegyél bele egy kis fehérbort, fantasztikus ízt kölcsönöz az epernek, de ha gyerekeknek, akkor ezt hagyd ki belőle.

Tejszínes eperkrémleves recept

Hozzávalók:

40 dkg eper vagy szamóca

2 dl száraz fehérbor

2 dl tejszín

4 dl tej

2 dl kefir

1 evőkanál kukoricakeményítő (vagy búzakeményítő, esetleg burgonyaliszt)

1 citrom leve és reszelt héja

1 zacskó vaníliás cukor, ízlés szerint kevés porcukor, csipetnyi só.

Elkészítés:

A kukoricakeményítőre ráöntöm a tejet, beleszórom a reszelt citromhéjat és a sót, majd kis lángra téve állandó keverés közben besűrítem. Ezután hagyom kihűlni. Közben a gyümölcsöt megmosom, lecsöpögtetem és kicsumázom. Néhány szép szemet félreteszek, a többit turmixgép poharába öntöm a kefirrel, a tejszínnel, a borssal, a citromlével, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a már kihűlt sűrű tejes masszával. Az egészet addig keverem, amíg habos, pépes nem lesz. Ez után finom szűrőn átengedem, hogy a magvai ne kerülhessenek bele a levesbe. Jól lehűtött csészékbe osztom, tetejére teszem a félretett, félbevágott eperszemeket, és jól lehűtve kínálom. Málnából, ribizkéből ugyanígy készíthető, rendkívül üdítő, hideg leves. (Nem szabad, hogy édes, inkább pikáns legyen!)

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.