Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést....

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal...

Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén, a Camponában.

A torokfájás egy gyakori panasz, amelyet számos dolog okozhat, mint például a megfázás, az influenza, vagy egyéb légúti fertőzések. Szerencsére, sok esetben a torokfájás otthoni praktikákkal is...

Ha most úgy érzed, hogy a téli hónapok elszippantották az energiádat és kedvedet, ne aggódj, nem vagy egyedül. Sokakat érint a téli depresszió, ami egy komoly kihívást jelenthet az érzelmi jóllétünk...

5 hazai szálláshely, ahol a nyaralásodat eltöltheted idén

A koronavírus járvány még javában tart, és egyelőre nem is látjuk a végét. Már annak is örülhetünk, hogy kiszabadultunk a karanténból, hát még, hogy a nyaralásnak sem kell elmaradnia. Ám a leghelyesebben akkor járunk el, ha biztonságunk érdekében hazai úticélt választunk nyári pihenésünk helyszínéül.

Ez a legcélszerűbb döntés a járvány elleni védekezés szempontjából, különösen, hogy míg hazánkban eddig sikeresen laposan tartottuk a járványgörbét, addig nem csak a távoli, hanem a szomszédos országokban is emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.

De minek is mennénk külföldre, mikor idehaza is remek üdülőhelyek várnak!

 

Club Tihany Hotel & Bungalók

Festői környezetben, a Tihanyi-félsziget csúcsán vár rád ez a közvetlen vízparti elhelyezkedésű szálloda, ahol egyaránt foglalhatsz szállást szállodai szobában, vagy az ősfás parkban lévő bungalók egyikében, ha több privát szférára és a természet közelségére vágysz. A gyönyörű parkban számtalan élmény vár rád: hagyományos és alternatív wellness kezelések, sportolási lehetőségek, kulturális és gyermek programok. A part mentén 500 méter hosszú strandon lehet fürödni, napozni, de árnyékos helyek is biztosítottak annak, aki hűvösbe akar húzódni egy forró napon. Nagyobbaknak nagy vízi csúszda bővíti az élménykínálatot, a kicsiket sekély, melegített vizes gyerekpancsoló várja. Kihagyhatatlan kirándulócélpontok a környéken a Bencés Apátság, a Kogart Galéria, a Levendula Ház, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, és a Babamúzeum.

Kavics Spa Klub&Hotel

Nyugodt, csendes, természetközeli helyre vágysz kikapcsolódásképpen, elérhető áron, ami nincs messzire Budapesttől sem? Akkor irány Velence, ahol nádfedeles házak között bújik meg egy gyönyörű szálloda, a Kavics Spa Klub&Hotel. A Velencei-tó kellemes séta távolságnyira van, csupán 900 méterre. A szállodában ügyelnek a biztonságra a járvány idején, ezért az étterem és a beltéri uszoda részleg zárva tart. Sportolási lehetőségek, szállóvendégeknek díjmentesen látogatható squash, tenisz- és focipálya, wellness és szaunázás a járvány idején is várja az ide látogatókat.

Petrény Borpanzió

Ha a pihenést összekötnéd a jó levegővel és a borozgatással, akkor válaszd az egerszalóki Petrény Borpanziót.  Járványügyi szempontból is biztonságban érezhetjük magunkat, a panzióban ugyanis ózonos eljárással fertőtlenítik a szobákat. Ráadásul az apartman szobák saját kertkapcsolattal és terasszal rendelkeznek, ahol nem kell más vendégekkel érintkeznünk. A panzió alatt bújik meg a borospince és a borozó, ahol borkóstolók várják az érdeklődőket. A Petrény Borpanziót aligha ajánlhatnánk melegebb szavakkal, mint amit a honlapjukon olvashatunk: „panziónk a békés borszeretők mennyországa”.

Rosinante Fogadó

A Rosinante Fogadó egy gasztro-szálloda a Dunakanyarban, vagy ahogy alapítóik nevezik, egy „családias, stílusos tündérdoboz a Szentendrei-szigeten”. Sőt, a hely olyannyira családias, hogy az ígéretek szerint oda belépve úgy érezhetjük, mintha otthon vagy a nagyinál lennénk. Ez olyannyira igaz, hogy még kutyussal is mehetünk. A gasztro programok mellett gazdag szabadidős kínálat vár ránk a Szentendrei-szigeten: ökotúra, kalandos kincskeresés, lovas kalandozás, kertmozi, túrázás a Dunakanyarban, Skanzen-látogatás, és csomagajánlatként az egyéjszakás szállás mellé a leányfalui Thermál-fürdőbe is kapunk belépőjegyet.

Barack Thermal Resort

Dél-Alföldön keresel ideális nyaralóhelyet? A tiszakécskei gyógyhely minősítésű Barack Thermal Resort tíz medencével, kényeztető wellness szolgáltatásokkal, csúszdaparkkal, és négyféle szállástípussal várja az idelátogatókat. Megszállhatunk a 4-csillagos hotelben, a skandináv stílusú, saját medencés prémium apartmanban, a Thermal apartmanban vagy a Thermal kempingben. Ha kisvárosi környezetben szeretnél pihenni, esetleg gyógyulni, fürdeni a medencében vagy a Tiszában, nyugalomra vágysz vagy éppen színes programokra, akkor a Barack Thermal Resortot érdemes felkeresned. Ebbe a helybe biztosan beleszeretsz, mert ahogy a honlapon is olvashatod, ennek a helynek lelke van.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.