Hogyan készíts szappant házilag?

Eleged van a szintetikus anyagokkal átitatott szappanokból? Akkor így készíts szappant házilag!

szappan készítés házilag

Az üzletekben jól csengő márkanevekkel ellátott szappanok, szilárd és folyékony kivitelben, vonzó színekben és illatokban találhatóak meg. De általában nincs rajtuk feltüntetve, hogy mennyi a szintetikus anyag tartalmuk, ami hosszútávon allergiás tüneteket produkál a bőrön.

Ha akarsz az egészséged és bőröd érdekében tenni, akkor célszerűbb, ha magadnak készíted otthon a szappanodat.

Lássuk, hogyan készíthetsz otthon szappant saját magadnak!

  1. Legelső feladatod, hogy beszerezd a hozzávalókat. Bázisanyagként használhatsz állati vagy növényi eredetű zsírt vagy olajat. Akemény szappanhoz nátrium-hidroxidot kell vásárolnod. Szükséged lesz még desztillált vagy ioncserélt vízre. Ha illatos és színes szappant szeretnél, akkor elengedhetetlen, hogy természetes alapú illóolajat és színezéket kell találnod.
  2. Eszközként szükséged lesz egy lúgoldó edényre, ami nem alumíniumból készül, szappanformára, folyadék hőmérőre és törölközőkre.
  3. Alaposan készülj fel védőruházattal! Válasz jól szellőző helyiséget, vagy dolgozz a szabadban, mert a nátrium-hidroxid vízzel történő vegyítésekor egészségre káros gőzök keletkeznek.
  4. A 40 fokos felolvasztott zsiradékhoz öntsd hozzá a szintén 40 fokos nátrium-hidroxidos vizet. Majd kezd el folyamatosan keverni addig, míg pudingszerű nem lesz. Ekkor öntsd formába és takard le a törölközővel. 1 napig hagyd száradni, majd vedd ki a formából, rakd szellős helyre és körülbelül 4 hétig pihentesd, mert ennyi idő alatt éri el végső szilárdságát.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.