Pitypang virág zselé recept
Hozzávalók:
3 marék szép egészséges pitypang virág
1 bio citrom leve
½ Kg befőzőcukor extra 2:1 amely zselésít is!
Elkészítés:
A virágfejeket vágd el a szár részről, majd alaposan mosd meg őket, végül hagyd kicsit megszáradni.
A megmosott pitypang virágokról egy olló segítségével vágd le a virágszirmokat, úgy, hogy a zöld rész ne legyen rajta, mert akkor keserű lesz a zseléd. Tehát csak a sárga szirmokra lesz szükséged.
Vegyél elő egy megfelelő méretű lábost, tedd bele a virágszirmokat, majd öntsd fel kb. háromnegyedig vízzel. Ezt a keveréket, akár hagyhatod ázni 10-12 órán keresztül, de akár le is forrázhatod a virágszirmokat, és így hagyhatod állni őket, egy egész éjszakát.
Ezután szűrd le az áztatólevet egy szűrő segítségével, majd kicsit nyomkod ki a virágszirmokat. Az áztatólevet a citromlével és a befőző cukorral együtt a csomagoláson található leírással kezd el főzni, ez kb. 4-5 perc, végül ezt a zselét töltsd bele a tisztára mosott és fertőtlenített üvegekbe.
A zselét hűtőszekrénybe téve tudod tárolni, vagy dunsztba téve tudod hosszabb ideig tartósítani.