Hogyan készíts házilag pitypang virág zselét?

Ha van a kertedben pár szál szép egészséges pitypang virág, gyűjtsd be őket, és készíts belőlük egy egészséges és finom zselét nyárra.

Pitypang virág zselé recept

Hozzávalók:

3 marék szép egészséges pitypang virág

1 bio citrom leve

½ Kg befőzőcukor extra 2:1 amely zselésít is!

Elkészítés:

A virágfejeket vágd el a szár részről, majd alaposan mosd meg őket, végül hagyd kicsit megszáradni.

A megmosott pitypang virágokról egy olló segítségével vágd le a virágszirmokat, úgy, hogy a zöld rész ne legyen rajta, mert akkor keserű lesz a zseléd. Tehát csak a sárga szirmokra lesz szükséged.

Vegyél elő egy megfelelő méretű lábost, tedd bele a virágszirmokat, majd öntsd fel kb. háromnegyedig vízzel. Ezt a keveréket, akár hagyhatod ázni 10-12 órán keresztül, de akár le is forrázhatod a virágszirmokat, és így hagyhatod állni őket, egy egész éjszakát.

Ezután szűrd le az áztatólevet egy szűrő segítségével, majd kicsit nyomkod ki a virágszirmokat. Az áztatólevet a citromlével és a befőző cukorral együtt a csomagoláson található leírással kezd el főzni, ez kb. 4-5 perc, végül ezt a zselét töltsd bele a tisztára mosott és fertőtlenített üvegekbe.

A zselét hűtőszekrénybe téve tudod tárolni, vagy dunsztba téve tudod hosszabb ideig tartósítani.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.