Ez is lehet a koraszülés oka!

 

A PLOS ONE szaklapban megjelent amerikai kutatásból az derül ki, hogy bizonyos baktériumok a magzatburkot alkotó hártyák elvékonyodását okozhatják, ami azok repedéséhez vezet. A magzatburok korai felszakadása okozza a koraszülések körülbelül egyharmadát.

A magzatot körülvevő magzatburok általában a vajúdás kezdetén reped meg. Ha az édesanya magzatvize még az előtt elfolyik, hogy a csecsemő kitöltené az idejét, orvosi szakkifejezéssel idő előtti magzatburok-szakadásról (PROM) beszélünk. Amennyiben ez korán, már az összehúzódások megkezdődése előtt következik be, időnként – de nem feltétlenül minden esetben – koraszülést válthat ki.

A Duke Egyetem Orvosi Karának kutatói nagy mennyiségű baktériumot mutattak ki azon a területen, ahol a magzatburok elszakad, amelyek a hártyák elvékonyodásával állnak összefüggésben. Ha a baktériumok az okozói, nem pedig a következményei az idő előtti magzatburok-szakadásnak, a kutatók szerint ez új kezelések és szűrővizsgálatok kifejlesztéséhez vezethet a magas kockázatnak kitett nők számára.

A Duke kutatói 48 a közelmúltban szült nő magzatburokmintáját vizsgálták meg. A nők között voltak PROM-on átesett, más okokból idő előtt szülő, és időre szülő anyák is. Az eredmények azt mutatták, hogy mindegyik magzatburokban jelen voltak baktériumok, de minél több baktériumot mutattak ki, annál vékonyabb volt a magzatburok, különösen az idő előtti magzatburok-szakadáson átesett nők esetében.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.