Így kezdj tavasszal fogyókúrába

Fogyókúra elkezdése

Elsőként az étrendeden változtass. Az étlapodon szerepeljen több zöldség és gyümölcs, hüvelyesek, gyökérzöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, mert ezek gazdag rostforrások, és segítenek az éhségérzet csökkentésében. Ne hagyd ki az élőflórás tejtermékeket sem, joghurtot, kefirt, melyek nélkülözhetetlenek az emésztés egészségéhez, és segítenek a hízást okozó gyulladások csökkentésében. Főzéshez növényi olajat használj. Igyál minél több vizet, a cukros üdítőket és gyümölcsleveket felejtsd el. Ha nem szereted a víz íztelenségét, tegyél bele citromlevet és esetleg kalóriamentes édesítőt.

Esti étkezések

Legyenek kalóriában szegények. Legalább fele részben tartalmazzanak szénhidrátszegény zöldséget köretként. Ilyen például a brokkoli, zöldsaláta, uborka, paradicsom, paprika, zöldbab. A tavaszi friss zöldségek és gyümölcsök segítenek, hogy az étrended könnyebbé váljon a téli, kalóriadúsabb fogások után.

Heti fogyis étrend

Állíts össze heti fogyókúrás étrendet. A reggeliben mindig kapjon helyet a fehérje, például tojás vagy gomba formájában és a friss zöldségek, saláta, paradicsom, uborka vagy spenót. Természetesen teljes kiőrlésű kenyeret vagy zsemlét fogyassz a reggeli mellé, mert sok bennük és rost, és így bőven kibírod velük ebédig. Az ebédek akár a megszokottak is lehetnek, de a köretek felét vagy akár az egész mennyiséget helyettesítsed párolt zöldségekkel. Így ugyanannyit eszel mennyiségileg, mint korábban, viszont fele annyi kalóriatartalommal!

Legjobb zsírégető italok

A súlycsökkentésben a legjobb barátod a víz, illetve a citromos víz, ha megszomjazol, lehetőleg ezt fogyasszad. A zsírégetést segíti napi egy-két csésze zöld tea is. Zsírégető italt finom gyümölcsökből is turmixolhatsz, kiváló hozzávaló a mangó, az ananász, a narancs, és a kivi.

Mozgás

Szuper, ha eldöntötted, hogy nyárra ledobod magadról a plusz kilókat, és az alakod is formásabbá változtatod. De ehhez tényleg a tettek mezejére kell lépned. A jó idő a szabadba csábít, így máris többet fogsz mozogni, mint a hideg hónapokban. A sikeres testedzés két alapfeltétele, hogy olyan mozgásformát válassz, amiben valóban örömöd leled, a másik, hogy fenntartsd a motivációdat. Ne kezdj maratoni futásokba, ha utálod a kocogást, még rengeteg mozgásforma van, amiből választhatsz, legyen szó aerobikról, konditornáról, otthoni fogyasztó tornáról, zumbáról, nordic walkingról, táncról, vagy személyre szabott zsírégető edzésről. A motivációban rengeteget segíthet egy edzőpartner, de ha látod a mérlegen fogyatkozó testsúlyodat, annál nagyobb hajtóerő nem is kell!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.