A jojo effektus megszüntetése

A sikeres fogyókúra titkát sokan kutatják, mivel csak kevés embernek sikerül tartósan lefogynia. Vannak akiknek sikerül pár kilót leadnia, majd egy hét múlva sokkal többet szednek vissza, mint amennyit leadtak.. Ezt hívják jojó effektusnak.

Ahhoz, hogy megértsük a jojó effektus okát, tudunk kell mi történik testünkkel a fogyókúra során.

Amikor elkezdünk kevesebb kalóriát bevinni szervezetünkbe, testünk először a vizet és az izomszövetet kezdi el leépíteni, nem pedig a zsírraktárt. Így amikor vizet veszítünk könnyebbnek érezzük magunkat, és a mérleg is kevesebbet mutat, pedig a zsírraktárunk semmit sem változott.

Ezért van az is, hogy a testépítő versenyre készülők, a nagy nap előtti időszakban csak meghatározott mennyiségű folyadékot ihatnak. Tehát a fogyókúra kezdetén szervezetünk csak vizet veszít, zsírt nem, így ha gyorsan feladjuk a fogyókúrát, idővel a mérleg nyelve még többet fog mutatni mint előtte, mivel a zsírtartalékot csak hosszú távon lehet lecsökkenteni.

A jojóeffektus azoknál alakul ki, akik gyors és látványos fogyásra vágynak, ám a jojó effektus miatt túl gyorsan fel is adják a fogyókúrát. Ha szeretnénk elkerülni a jojó effektust, válasszunk egy lassabb hosszú távú fogyókúrát, amely lehet hogy tovább tart, de tartós fogyást fog eredményezni!

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.