Így fogyj nyáron dinnyével

Érdemes ezért is inkább hazait választanod, hiszen nem csak gazdaságos és vegyszermentes, de az íze is sokkal finomabb, hiszen frissebb. Megmutatjuk tehát: így fogyj nyáron dinnyével!

– Kerti partin, grillezésen, családi-baráti összejövetelen kínálj fel hűtött dinnyekockákat hurkapálcákon! Némi folyadékot is kiváltunk vele, nasi és édesség helyett pedig egészséges és kreatív megoldás!

– Fogyaszd desszertként! Nyáron jól esik a hűtött desszert: fagyi, csoki, egyéb édes bűnbeesések! Ezek helyett fogyassz inkább dinnyét! Nem csak fogyni fogsz, de rengeteg mesterséges, káros adalékanyagtól is megkíméled magadat!

– Ha meguntad nyersen, egy kis joghurttal könnyű leves vagy turmix is készíthető belőle, esetleg szimplán hűtött italként is fogyasztható, vagy gyümölcssalátába tehető. Gyermekednek is adhatod: két éves kor felett akár hagyományosan is, alatta pedig mag nélkül, ital vagy püré formájában. Csak a fantáziád szabhat határt a lehetőségeknek!

A dinnye tehát egy nagyon finom és egészséges gyümölcs. Nyáron rendkívül egyszerű beszerezni, olcsó, és ráadásul hazai. Akár az sem lehetetlen, hogy egy ismerősöd telkén is terem éppen! Nagyon sokoldalúan felhasználható és elkészíthető, de a legjobb, hogy önmagában, nyersen is fogyasztható. Magas a folyadéktartalma, így a nyáron oly fontos nagy mennyiségű folyadékbevitelhez is hozzásegít! Kiváló édesség és nasi helyettesítő! Ne habozz tehát: vedd észre, mennyi kincset jelent őseink földje!

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.