Szükségünk lesz egy turmixgépre, amibe először a kemény, darabos hozzávalókat tesszük, hogy közel legyenek a pengéhez. Utána következnek a puhábbak és a leveles zöldek, végül pedig a folyadék. A zöld turmix általában 60%-ban gyümölcsöt és 40%-ban zöld levelet tartalmaz. Kerüljük a konzervgyümölcsöket és zöldségeket, a dobozos gyümölcsleveket, tejet és az édesítőket, mert ezekkel nem kívánt kalóriákat vihetünk be. Nyugodtan kerülhet az italunkba pl. bogyós gyümölcs, avokádó, zöld levelek, chia mag, fahéj, görög joghurt. Íme három recept kipróbálásra:
Ideális súlycsökkentő turmix
Fél avokádó, fél csésze friss vagy fagyasztott áfonya, 1 evőkanál chia mag, fél evőkanál kókuszolaj, negyed teáskanál fahéj, fél evőkanál méz, 1 csésze víz.
Spenótos banánturmix
Fél banán, egy zöld alma, 2 marék spenótlevél, fél kávéskanál bio vanília őrlemény, pár csepp citromlé, 2-3 dl szűrt víz.
Sárgarépás zöldturmix
2 közepes sárgarépa, 2 alma, 1 cm gyömbér (hámozva, apróra vágva), 1 csésze vagy 1 marék bébi spenót, 1 csésze vagy 1 marék saláta (fejes-, madár- , jégsaláta, stb.), 2-3 dl szűrt víz.
A zöld turmixot érdemes még reggel éhgyomorra fogyasztani, és ízlés szerint adhatunk hozzá zöld búzafűlé port, zöld árpa port, csírákat, magokat, vagy bogyós gyümölcsöket.
Ezt olvastad már?
Fogyás csupa édességgel, mégis egészségesen? Ez a turmixdiéta