3 finom saláta recept vacsorára, ha fogyni szeretnél nyárra!

Csirkesaláta recept

60 perc Nehézség: 1

Hozzávalók:

2 csirkemell, 3 evőkanál marinált paradicsompaprika, 25 dkg kicsi, kemény paradicsom (legjobb az úgynevezett lucullus paradicsom), 2 fej saláta, 4 tojás, 20 dkg juhtúró, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl tejföl, ízlés szerint 2-3 evőkanál olajos paprikalé, só, cukor. 1 mokkáskanál őrölt fehér bors.

Elkészítés:

A megmosott, letörölgetett, lebőrözött csirkemellet annyi forrásban levő sós vízbe tedd fel, amennyi szűken ellepi. Főzd puhára, majd szűrd le, csontozd ki és vágd fel kisebb csíkokra a húst. A levétől leszűrt marinált paradicsompaprikát ugyancsak metéltre, a megmosott és letörölgetett paradicsomokat pedig kis kockákra vágd fel. A zöldhagymát tisztítás után vékonyra karikázd (zöldjével együtt) és sózd meg. A tejfölt és a juhtúrót keverd ki simára, ízesítsd a paprika-lével, a cukorral, a sóval, az őrölt fehér borssal. Tedd hideg helyre. A tojásokat közben főzd meg, és meghámozva nyolcadokba vágd fel. Salátástálba tedd bele az összes hozzávalót, locsold rá a hideg mártást és tedd vissza a hűtőszekrénybe 1-2 órára. Közvetlenül tálalás előtt keverd hozzá a megmosott, leszárított és kézzel kis darabkákra tépett salátát. Azonnal kínáld, nehogy a fejes saláta összeessen.

Diétás burgonyasaláta

Hozzávalók:

75 dkg újburgonya, 1 csokor friss kapor, 4 dl kefir, 5 dkg juhtúró, kevés cukor (vagy mesterséges édesítőszer), ízlés szerint só.

Elkészítés:

Az újburgonyát gondosan mosd meg, majd héjastól enyhén sós vízben főzd meg. Még melegen megtisztítom, és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe keverd bele a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint ízesítsd sóval és cukorral. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűlt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érleld, hogy az ízei jól összeérjenek.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

Holland sajtsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

4 dl kefir, 2 csokor piros retek, 10 dkg trappista sajt, 2 db savanykás alma, 2 db héjában főtt burgonya, 1 fej lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 tk. Só, 1 mk. törött fehér bors

Elkészítés:

A kefirben elkeverjük a mustárt, a sót és a borsot. A megtisztított hagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, és ugyancsak a mártásba keverjük. A meghámozott burgonyát a megmosott, kicsumázott héjas almával meg a tisztított, héjas retekkel együtt nagyon vékony csíkokra vágjuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba. Ezután beletesszük a sajtot, amit szintén vékonyan felcsíkozunk, majd a salátástálat befedjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érleljük. Tálalás előtt óvatosan felkeverjük, pirított barna kenyér- vagy korpáskenyér-szeletekkel kínáljuk. Finomra vágott friss kaporral is ízesíthetjük. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.