Így étkezz, ha nyárra szeretnél fogyni

Így kezd a napod

Reggel felkelés után, és minden étkezés előtt fél órával igyál meg egy pohár vizet. Ez nem csak a szervezet kellő hidratálását segíti – ami különösen fontos a meleg napokon – hanem serkenti az anyagcseréd, és kevesebbet fogsz enni. Fokozhatod a zsírégető hatást, ha a vizet citromlével gazdagítod.

Frissítő reggeli

A meleg hónapokban nincs is frissítőbb, mint egy hideg reggeli. És még jobb, ha nem is kell vele indulás előtt bíbelődni. Ennek érdekében már este keverje össze egy deciliter natúr zabpelyhet és 2,5 dl natúr joghurtot egy evőkanál chia maggal, kávéskanálnyi juharsziruppal vagy 2-3 csepp folyékony Steviával. A joghurtot helyettesítheted mandulatejjel, szójatejjel vagy kókusztejjel. Tetszés szerint vágjál bele gyümölcsöt: banánkarikákat, áfonyát vagy epret. Ezt a mixet egész éjszakára hagyd a hűtőszekrényben. Reggel készen vár a hűvös, egészséges reggelid, mellyel garantáltan nem éhezel meg ebédig. Ha több időd van a reggelire, vagy egyszerűen csak változatosságra vágysz, akkor tojásos reggelit is érdemes enni, paradicsommal és teljes kiőrlésű kenyérrel. A tojás hatására ugyanis csökken az éhséghormon szintje a testedben, szóval segít, hogy kibírd ebédig.

Egészséges snackek és italok két étkezés között

Ha megéhezel két főétkezés között, ne csokit, cukrozott pudingot vagy croissant egyél. Ezektől a cukros ételektől nem fogsz jóllakni, sőt, csak még éhesebb leszel tőlük. Csak felesleges, plusz kalóriákkal fognak gazdagítani, amire semmi szükséged. Melyek az egészséges snackek? A müzliszeletek, a gyümölcsök, a saláták, a zöldséglevek, a diákcsemege, a teljes kiőrlésű kekszek, a mazsolás natúr joghurt.

Alakítsd át a főétkezéseket

Próbálj meg a megszokottnál kisebb adagot enni a főételekből, és ügyelj arra, hogy minél több zöldséget tartalmazzanak. A hizlaló köretek – tészta, krumpli, rizs – felét, vagy akár az egész mennyiséget cseréld le párolt zöldségekre. Egyél zöldségben gazdag leveseket, a főtt zöldségek a tésztát és galuskát is remekül helyettesítik. Bátran fűszerezz borssal, chilivel, ezek is serkentik az anyagcserét. Este hét óra után már ne egyél semmit, csak folyadékot igyál.

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.