Íratlan szabályok az örömanya ruhájához

Sokan nem is gondolják, amíg meg nem tapasztalják, de az örömanyáknak az esküvő ugyanolyan fontos nap, mint a fiatal pár számára. Szeretett gyermekük megházasodik, hivatalosan is elhagyja az otthon fészkét és összeköti életét szíve választottjával. 

Ezekre érdemes odafigyelni az örömanya ruha választásánál!

Bár a főszerep természetesen a jegyeseké, de az örömanyák is igen fontos feladatokat fognak ellátni, hiszen a nagy nap legtöbb programjában az újdonsült házaspár mellett lesz a helyük. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy milyen ruhát hordanak majd!

Keresd az arany középutat!

Alapszabály, hogy a menyasszonyt nem illik túlöltözni. Sok örömanya követi el azt a hibát, hogy bár nem tudatosan, de túlságosan büszkévé válnak, ezért mindenképpen ki szeretnék fejezni, hogy ők bizony a feleség vagy a férj anyukái. Fontos azonban, hogy ne vegyük el a reflektorfényt a fiatal párról. Ez félelmetesen hangozhat, ezért az örömanyák néha átesnek a ló túloldalára és pontosan az ellenkezőjét teszik — alulöltöznek. 

Sajnos ez sem szerencsés megoldás, ezért törekedjünk az arany középút megtalálására: a „túlöltözés elkerülése” nem azt jelenti, hogy nem tündökölhetünk a választott ruhánkban, csupán azt, hogy nem tündökölhetünk jobban, mint a főszereplő.

Illeszkedj az esküvő színvilágához!

De mégis hogyan öltözködhetünk úgy, hogy visszafogottan, mégis ünnepélyesen emelkedjünk ki a násznépből? Figyeljünk a környezetünkre! Ebben az első és legfontosabb segítségünk a dekoráció — az esküvő hangulata. Minden esküvőnek van ugyanis egy témája, egy sajátos színvilága, amihez a ruhával alkalmazkodni tudunk.

Vigyázzunk azonban arra, hogy az örömanya ruha ne olvadjon bele túlságosan a környezetébe! Törekedjünk arra, hogy összehangoljuk viseletünket a dekorációval, ám néhány árnyalattal mégis eltérjünk attól — harmónia és egyediség, ezt a két sajátosságot érdemes ötvöznünk.

Legyen meg az összhang!

Nehezebb a helyzet akkor, ha a fiatal pár titokban szervezi a nagy napot, ekkor ugyanis előfordulhat, hogy még azt sem mondják el, hogy milyen hangulat vagy színvilág fog uralkodni az esküvőn. Ebben az esetben beszéljünk össze azzal, akire a leginkább támaszkodhatunk: a másik örömanyával!

A két anyuka ruhájának ugyanis harmonizálnia kell egymással, ahogy a dekorációhoz is illeszkedniük kell — célszerű tehát együtt kiválasztani a ruhát. No persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen ugyanazt kell viselniük, hiszen ami az egyik emberen jól áll, az nem biztos, hogy a másikhoz is passzol. A lényeg inkább az, hogy az örömszülős fotózáson ne alkossanak túlzott színkavalkádot, ám mégis első ránézésre lehessen látni, hogy ők a büszke örömanyák!

Legyen kényelmes és praktikus!

Az esztétika mellett a funkcionalitás is rendkívül fontos, hiszen ahogy említettük, az örömanyáknak viszonylag nagy szerep jut az esküvőkön: táncolniuk kell, beszédet kell mondaniuk, sőt, a vőlegény anyukájának még a bevonulásnál is meg kell mutatnia magát — ő fogja ugyanis bekisérni a fiát az oltárhoz. Éppen ezért egy abroncsos ruha nem feltétlenül szerencsés választás, mert a mozgás nem túl kényelmes benne, ráadásul a menyasszonyról is elveheti a figyelmet. A régi, korábbi esküvőkön használt ruhadarabok sem feltétlenül jelentenek jó megoldást, a divat ugyanis folyamatosan változik.

Egyrészről tehát a menyasszonyra, másrészről pedig az aktuális trendekre is érdemes odafigyelni, a megfelelő ruhát ugyanis csak így fogjuk megtalálni!

A csipke elsőre jó választásnak tűnhet, hiszen a csipke örök divat, de ha a menyasszony ruhája is csipkés, akkor érdemes inkább más anyagot választani.

Alkalmi ruhák esküvőre a Threee kínálatában

Ha nincs olyan ruhadarabunk, amivel büszkén tudnánk megjelenni a nagy napon — a pénzt pedig inkább a fiatal pár borítékába tennénk —, akkor érdemes lehet körülnézni, hogy melyek a legjobb alkalmi ruhák esküvőre, illetve hol kaphatjuk meg őket a legkedvezőbb áron.

Ma már számtalan lehetőségünk van arra, hogy megtaláljuk a legmodernebb, legfrappánsabb, leginkább pénztárcabarát ruhát, ehhez pedig még csak ki sem kell tennünk a lábunkat az ajtón.

Az olyan modern, tudatos és egyedi márkák, mint például a Threee, lehetővé teszik, hogy a nők úgy válasszanak maguknak ruhát, hogy az esküvőről készült fotók megtekintésekor büszkén nézzenek vissza magukra, az esztétikai szempontok mellett pedig a funkcionalitás is szerephez jusson.

Az esküvő ugyanis nemcsak a fiatal pár életében lesz egy mély, tartós és boldog emlék, hanem az örömanyákéban is — adjunk tehát a részletekre, válasszunk megfelelő örömanya ruhát!

(X)

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.