Hogyan tisztítsuk ki a kanapét, hogy olyan legyen, mint újkorában

A kanapéd elvesztette eredeti szépségét? Ne aggódj, a legtöbb szennyeződés teljesen eltávolítható. De minél hamarabb, annál jobb. A beszáradt foltok sokkal több munkát igényelnek. Tanácsot adunk, hogyan tisztítsd ki a kanapét évekig tartó gondozatlanság után, valamint hogyan ápold rendszeresen, hogy úgy nézzen ki, mintha új lenne.

 

Minden tisztítás porszívózással kezdődik

A rendszeres karbantartás és az alapos mélytisztítás egyaránt porszívózással kezdődik. Ideális esetben hetente egyszer meg kellene tisztítani a kanapét a portól, a poratkáktól és a morzsáktól. A porszívót mindig alacsony szívóerőre állítsd, hogy ne károsítsd az anyag textúráját, és ideális esetben használd a kárpitos tartozékot.

 

A rendszeres száraz tisztítás eltávolítja a legtöbb port, csökkenti a poratkák számát és felfrissíti a kanapé színét. Csak ezután következhet a mélyebb tisztítás.

A tisztítási mód a kanapé anyagától függ

A bőrt, az ökobőrt és a szövetet eltérő módon kell tisztítani. Egyes anyagok könnyen megbirkóznak a nedves tisztítással, mások viszont csak tönkremennek. Megnézzük, milyen kézi tisztítási módszereket végezhetsz otthon, a kanapék anyagától függően.

Bőr kanapé tisztítása

A legkevesebb munka a bőr kanapéval lesz. Azaz, ha rendszeresen impregnálod, hogy taszítsa a vizet. A sima, anilinbőrt elég hetente egyszer átfutni porszívóval és egy nedves törlőkendővel. A csiszolt bőr (nubuk, velúr) egyáltalán nem szabad, hogy nedves legyen, ezért elegendő a rendszeres porszívózás.

 

A mélytisztítás a bőr típusától függ:

  • Sima bőr - használj speciális, sima bőrre kifejlesztett tisztítószert, és kövesd az utasításokat. A tisztításhoz mindössze két szivacsra és egy vödör vízre lesz szükséged.
  • Csiszolt bőr - nem szabad, hogy nedves legyen, különben a víz megmarad a pórusokban, és csúnya térképeket eredményez. Tisztítani csak mechanikusan, speciális gumikefével vagy csiszolt bőrre alkalmas gumival lehet.
  • Anilinbőr - ugyanúgy tisztítható, mint a csiszolt bőr, csak egy kicsit óvatosabbnak kell lenned, nehogy megsérüljön a felső festékréteg.

A mélytisztítást mindig különleges ápolás követi. Sima bőr esetén elegendő az impregnálás; csiszolt és anilinbőr esetén először kiszáradás és fakulás ellen védő termék alkalmazására van szükség. Csak ezután kerül sor az impregnálásra.

 

TIPP: Nedves tisztításhoz mindig csak fehér törlőkendőt vagy szivacsot használj. A színes szövetek szeretnek színt ereszteni.

 

Öko-bőr vagy műbőr kanapé tisztítása

Az öko bőr és műbőr ugyanúgy tisztítható, mint a klasszikus sima bőr. A rendszeres tisztításhoz elegendő egy porszívó és egy nedves törlőkendő, míg a mélytisztításhoz speciális termékre, általában habra van szükség.

 

A műbőrt nagyon óvatosan tisztítsd, nehogy leváljon az anyag felülete. Továbbá, a tisztítást oszd fel részekre, hogy a tisztítószer ne száradjon meg, és ne hasson túl sokáig. A műbőr és az ökobőr is utólagos impregnálást igényel.

Szövet kanapé tisztítása

Ha a kanapé huzata levehető, nyert ügyed van. Csak dobd be a mosógépbe és mosd ki kíméletes programon. Ellenkező esetben a szövetkárpit tisztítása a legnagyobb kihívás. Könnyen felszívja az összes szennyeződést, és sokáig tart a száradás a tisztítás után. Sajnos egyes foltok kézzel nem távolíthatók el.

 

Még szövet esetén is válassz speciális kárpittisztító terméket, és kerüld a kísérletezést - beleértve a mosóport is. Egyes anyagok nagyon érzékenyek, és foltok keletkezhetnek rajtuk. A tisztításhoz ismét használj fehér törlőkendőt vagy szivacsot. Kerüld a kefék használatát.

(X)

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.