5+1 nem mindennapi megoldás, hogy sikeres legyen a vállalkozásod

 Ha vállalkozást építünk, mindannyian nagy reményekkel indulunk neki az üzletnek, és azt várjuk, hogy mihamarabb “befussunk”, minél előbb a köztudatba kerüljön a neve. Arra vágysz, hogy a csapból is a vállalkozásod neve folyjon? Tippjeinkkel adunk néhány szokatlan ötletet, amelyeket viszonylag kevesen ismernek – ők viszont sikerrel alkalmazzák!

Gerilla vagy nem gerilla? Ez itt a kérdés

A gerillamarketing egy gyakran használt összefoglaló neve a minél kisebb büdzséből minél nagyobb feltűnést elérő, kisvállalkozások esetében használt marketingmódszereknek. Mint ilyeneknek, a céljuk a hatáskeltés, viszont a közös tulajdonságuk az, hogy túl sokáig nem alkalmazhatóak – egy idő után át kell térni róluk a “rendes”, konzisztensebb marketingformátumokra. Ám ha feltűnést szeretnél kelteni, mindenképp hasznos, ha időnként belőlük is csemegézel. Az alábbiakban vegyítettünk néhány gerilla- és “nem-gerilla” módszert; vess be minél többet belőlük a sikerhez!


5+1 jövedelmező, látványos ötlet vállalkozásod fellendítésére

 

  1. Kerülj fel a térképre!

Szó szerint: regisztráld cégedet a Google Maps-re! Ezt a google.com/business oldalon teheted meg, teljesen ingyenesen. Így máris láthatóvá válsz mindazok számára, akik egy konkrét problémájukra keresnek megoldást. Lehet, hogy épp Téged!

  1. Légy a partnere egy másik, már sikeres cégnek!

Furcsán hangzik, hogy kezdő vállalkozóként viszonteladója legyél egy másik vállalatnak? Pedig, ha te is egy online biznisz beindításában gondolkodsz, egy, a piacon már bejáratott márka forgalmazásával tiszta, kiszámítható jövedelmet teremthetsz üzletednek – már az induláskor is! Érdemes tehát ezt megfontolnod, főleg, ha alapvetően is speciális egészségmegőrző vagy intim termékeket forgalmaznál.

  1. Keresd a véleményvezéreket!

Érdemes listát készítened a szakmádban influenszerekről, nagy tömegeket elérő, jelentős emberekről – majd eljuttatni hozzájuk termékedet, szolgáltatásodat egy-egy ingyenes próba/termékminta formájában! Ha már csak néhányan visszajeleznek rólad pozitívan, ráadásul mindezt a közösségi oldalukon, máris rengetegen megismerhetik a nevedet!

 

  1. Tedd magad láthatóvá – offline is!

Ma már senki sem kérdőjelezi meg az online jelenlét értelmét és fontosságát. Ám ez nem azt jelenti, hogy nincs szükséged az élő kapcsolatok építésére, sőt! Minél több platformon ismernek meg, annál jobb: vállalj előadásokat, tarts prezentációkat a szakmádhoz kapcsolódó konferenciákon, workshopokon! Így idővel témád igazi szakértőjeként tartanak majd számon, és folyamatosan bővülhet a kapcsolati tőkéd is.

 

  1. Keresőoptimalizálással az élre

Van már weboldalad? Nagyszerű! És a Google számára is látható minden tartalma? Nos…ha ebben bizonytalan vagy, érdemes megnézetni egy SEO szakértővel, hogy minden rendben van-e honlapod kódolásával. Ha igen, akkor máris tettél plusz egy lépést azért, hogy minél láthatóbb legyél a keresőmotorok online világában!

 

+1. Céges profil itt, céges profil mindenhol

Uralja a te céged a közösségi média platformjait! Ehhez nem kell mást tenned, mint regisztrálnod minél több helyre vállalkozásod nevével. Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok, Pinterest: csak néhány a legjelentősebb social media platformok közül, ahol a rendszeres posztolással, videók vagy egyéb, vizuális tartalom megosztásával több ezres követőbázist szerezhetsz! A hű követőket pedig, mint tudjuk, jóval egyszerűbb vásárlásra bírni, mint a teljesen ismeretlen nézelődőket.

A lehetőségek skálája szinte végtelen, ha reklámozni szeretnénk magunkat, és megalapozni márkánk, szolgáltatásunk jó hírét. Válogassunk a módszerek közül bátran, egy dolgot azonban mindig tartsunk észben: egy cég kapcsán a leghamarabb az ügyvezető nevét jegyzik meg az emberek. A brand tehát elsősorban mi magunk vagyunk – válasszuk meg okosan, mihez és hogyan adjuk a nevünket!

(X)

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.