Ásványgyöngyből készített design ékszerek – gyógyító hatással?

Az ásványok világában barangolva, a rengeteg káprázatos ritka kő könnyen rabul ejti azok szívét, akik az egyedi szépségét keresik a mindennapokban. A kézzel készített, igazi design ékszernek minősülő ásványgyöngy karkötők, nyakláncok valóságos kuriózumnak számítanak – olyan kiegészítőknek, amelyek szavak nélkül is sokat mesélnek a viselőjükről.

Nemcsak szépek, gyógyítanak is?

Az ásványgyöngy ékszereknek világszerte sokan gyógyító hatást is tulajdonítanak. Ezen meggyőződés gyökerei tulajdonképpen a népi megfigyelésekben, illetve a kristálygyógyászatban erednek. Nézzük, milyen befolyással lehet az életünkre a 3 legnépszerűbb ásványból készített kiegészítők viselete!

Hegyikristály – az örök kedvenc

A hegyikristály az oxidásványok családjába tartozó, szinte teljesen átlátszó képződmény. A görögök úgy gondolták, a hegyikristály nem más, mint az Alpok csúcsán jéggé dermedt víz. A szóban forgó ásvány kedvelt alapanyaga az ékszereknek, sokan úgy tartják, jótékony befolyással van a racionális gondolkodásra, a memóriára, az anyagcserére, emellett pedig hatékonyan csillapítja a szorongást, megnyugtatja a feldúlt idegrendszert.

A lenyűgözően szép ametiszt

A lila színéről ismert, kvarc ásványok családjába tartozó ametisztről az a hír járja, hogy ékszerként viselve segíti a koncentrációt, oldja a stresszt, emellett pedig remek fájdalomcsillapító is.

A vidám hangulatot árasztó citrin

Szintén a kvarc ásványok táborába tartozó, élénk sárgaszínű citrin sokak kedvence kiegészítőként. A citrinről úgy tartják, segít megtartani az életünkben a boldogságot, fejleszti az önbizalmat. A szervezetre gyakorolt hatása vonatkozásában a kristálygyógyászat szakértői szerint a citrin méregtelenítő erővel is rendelkezik.

A szépségük megkérdőjelezhetetlen

Még ha nem is tudjuk egészen a magunkévá tenni a csodaszép ásványgyöngy ékszerek egészségre gyakorolt hatásának hitét, nem döntünk rosszul, ha ezen kiegészítők felhozatalából választunk magunknak csecsebecsét. E kézműves ékszerek esztétikai értéke megkérdőjelezhetetlen, így a viselésük során bámulatosan könnyen kiemelkedhetünk a szürke hétköznapok monotonitásából.

(X)

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.