Apró remekművek: az esztétikus porcelán ékszerek

Az ékszervásárlás tipikusan izgalmas, élvezetes tevékenység – perszer csak abban az esetben, ha pontosan tudjuk, mit keresünk.

Alapanyagok bűvöletében

Az igazán nívós ékszerek gondolatára óhatatlanul is az aranyból készített kiegészítők jellennek meg a lelki szemeink előtt. A valóságban szerencsére ennél jóval színesebb skálán mozognak a lehetőségeink.

Nem mindenki szereti a ragyogást

Az aranyékszerek egyik vitathatatlan tulajdonsága, hogy még a szerényebb formatervezésű modellek is azonnal kiemelik a tömegből a viselőjüket. Míg sokak szerint e feltűnő ragyogásuk kívánatos vonás, olyan hölgyek is akadnak szépszámban, akik inkább a visszafogottabb megoldásokat preferálják. Ha Ön is az utóbbiak táborába tartozik, a porcelán ékszerek jelenthetik az ideális választást.

A porcelán ékszerek készítésének gyökere a régmúltba nyúlik vissza

A kerámiakészítés tudománya szinte egyidős a civilizált kultúra megjelenésével. Nagyon leegyszerűsítve, az agyag szakszerű kiégetése, kikészítése áll a tevékenység hátterében, ami a múlt emberének számos praktikus használati tárgyat adott. Természetesen a porcelánkészítés ma már teljesen más, kifinomultabb technikán alapszik, mint anno. Ennek tükrében nyilván az eredmény is jóval minőségibb, magasabb színvonalú.

A porcelán massza három fő összetevője

A porcelán ékszerek alapanyagát alapvetően három ásvány képezi, a kaolin, földpát és a kvarchomok. Minél jobb minőségűek ezek az összetevők, annál finomabb lesz maga a végeredmény. A felsorolt ásványokat egymással vegyítve, az ékszergyártó mesterek formákba öntik, majd magas fokon kétszer is kiégetik. A két égetési folyamat között a mesterek mázzal teli kádba mártják a porcelánt, ami az adott formára ráégve szépen ragyogó, fehéres színt ölt.

A porcelán ékszerek megfestése rendkívüli szépérzéket kíván

A porcelán kiegészítők, design ékszerek termékek elkészítésének utolsó fázisa a festés. A folyamat rendkívüli kreativitást, kézügyességet igényel az alkotó részéről. Az apró, precíz motívumok megfestése a nívós mesterművek szintjére emeli a porcelánból készített ékszereket.

(X)

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.