4 ok, amiért érdemes céklalevet inni

Jobb sportteljesítményre vágysz? Magas vérnyomással küzdesz, vagy egyszerűen csak pótolnád a hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat? A céklalé nemcsak üdítően finom, hanem elképesztően egészséges is, így megszámlálhatatlan jótékony hatást tulajdonítanak neki. Felsorolunk neked néhányat, hogy tudatosan dönthess, ha kipróbálnál egy izgalmas szomjoltót, amely minden cseppjében kincs. 

céklalé

Miért igyál minden nap céklalevet?

 

1. A cékla remek forrása bizonyos alapvető vitaminoknak és ásványi anyagoknak, többek között:

 

  • a folsavnak, ami a sejtépítéshez nélkülözhetetlen;
  • a magnéziumnak, ami támogatja az immunrendszeredet, a szív, az izmok és az idegek egészségét;
  • a vasnak, ami oxigént szállít a szervezet sejtjeihez;
  • a réznek, ami segíti a kollagén előállítását és a csontok és az erek karbantartását,
  • és a cinknek, ami az időskori megbetegedések megelőzésében játszik fontos szerepet.
     

 2. A céklalé segíthet csökkenteni a vérnyomást és lassítani a demenciát.

 

Vizsgálatok alapján azoknál, akik naponta 250 milliliter céklalevet ittak, mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomás csökkent a nitrátoknak köszönhetően, amelyek bőségesen megtalálhatóak ebben a gumós zöldségben. A nitrátok ugyanis a vérben nitrogén-oxiddá alakulnak, és segítenek kitágítani és ellazítani az ereket. A magas nitráttartalmú étrend ezen felül hozzájárulhat a demencia megelőzéséhez, illetve a folyamat lassításához, mivel fokozza az agyi véráramlást és lassítja a kognitív hanyatlást. 

 

 3. Támogatja a májat és csökkenti a koleszterinszintet.

 

A céklában található antioxidáns hatású betalainok segíthetnek megelőzni vagy csökkenteni a májban lévő zsírlerakódásokat, a céklában található bizonyos fitonutriensek, például a flavonoidok pedig hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez.

 

4. Javíthatja a sportteljesítményt és támogathat a súlyod megtartásában.

 

A céklalében található egyes vegyületek, például a nitrátok és a betalainok növelhelhetik az edzéseid hatékonyságát, mivel fokozzák a véráramlást és az izmok oxigénellátását. Mivel kalóriatartalma csekély, és gyakorlatilag nincs benne zsír, remek választás reggeli tápanyag- és energiabombaként, hogy jól induljon a napod. 

Hogyan találd meg a legjobb terméket?

Ha nem szeretnél vesződni a cékla préselésével minden áldott nap, érdemes jól átgondolni, honnan szerzed be az italodat. Az 1992 óta működő családi gazdaság, a Simon Gyümölcs a gyümölcs- és zöldséglevek előállításához kizárólag 100%-ban saját vagy magyar forrásból származó friss alapanyagot használ fel adalékok hozzáadása nélkül. 

Ha fontos, hogy a termék, amelyet fogyasztasz, környezettudatos gazdálkodásból származzon, ahol több hektáros méhlegelő áll rendelkezésre a méhecskék és a poszméhek részére, válassz olyan termelőt, aki garantálja számodra a minőséget! A Simon Gyümölcsnél bármikor látogatást tehetsz, ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek az ízletes lassú, hideg préseléssel, minimális hőkezeléssel előállított prémium gyümölcs- és zöldséglevek. 

Érdemes megkóstolni a vegyes leveket is, ha a cékla ízét túl dominánsnak tartod: az alma-cékla vagy az alma-cékla-répa kombinációt egészen biztosan üdítőnek találod majd. Ha 100%-os gyümölcslevet fogyasztanál inkább, a termékpalettában megtalálhatod többek közt, a 2021-es év gyümölcslevének választott Alma-Homoktövis keveréket, vagy éppen az igazán ízletes körte-almalevet is.

(X)

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.