Mire is használhatjuk a teafaolajat az egészség és a szépség megőrzése érdekében

 A teafaolajat természetes gyógymódnak tekintik bőrproblémák, például pattanások, gombás fertőzések és bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazva. Manapság a teafát megtaláljuk kozmetikumokban, helyi gyógykészítményekben és háztartási termékekben.

Teafa olaj használata

Olyan széles aktivitási spektruma van, hogy nem szabad hiányoznia semmilyen utazási kézitáskából sem. - írja a Jópofa Bolt blogja.

 

A teafa illóolajat a teafa leveleinek és finom hajtásainak lepárlásával készítik. Körülbelül 100 kilogramm lombozatra és finom hajtásokra van szükség egy liter teafaolaj lepárlásához.

Mire is használhatjuk az olaját?

Több száz publikált kutatás folyik a teafa illóolajáról, amelyek alátámasztják annak gyógyító tulajdonságait. 

 

A legfontosabb előnyök, amelyeket a kutatók ennek a csodálatos, természetes növénynek tulajdonítanak:

 

  • Hajápolásra - A teafaolaj antimikrobiális tulajdonságai elősegítik a szőrtüszők felszabadulását és alapvető táplálékot biztosítanak a gyökerek számára. Ez természetesen elősegítheti a hajnövekedést. Valójában az olaj különösen jól használható a korpás betegek számára, mivel a korpa blokkolhatja a pórusokat, és a folyamatos gyulladások, viszketések hajhulláshoz vezethetnek.
  • Fejtetvesség kezelésére - A teafaolajnak inszekticid hatása van, és felhasználható a fejtetvek megszabadítására, amelyek kicsi, parazita rovarok, és emberi vérrel táplálkoznak.
  • Körömgombára - Tanulmányok kimutatták, hogy a teafaolaj hatása önmagában vagy más ágensekkel kombinálva, hatékonyan képes kiküszöbölni a gombás fertőzéseket.
  • Allergiák esetén - A teafaolajnak antibakteriális és antivirális tulajdonságai is vannak, így kiváló természetes választás az allergiás tünetek kezelésére, különösen az orr- és hörgőtávok tisztításában.
  • Sebek gyógyítására - Elősegítheti a sebgyógyulást, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően.
  • Pikkelysömör esetén - A teafaolaj gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaz, amelyek a felmerülő bizonyítékok szerint hasznosak lehetnek a pikkelysömör tüneteinek enyhítésében.
  • Szemölcsökre - A Terpinen-4, amely egy erős antimikrobiális anyag a teafaolajban, segíti csökkenteni a vírusok növekedését azáltal, hogy csökkenti a gyulladást, a bőr problémákat és a fájdalmat, valamint kiszárítja a szemölcsöt, így természetesen leesik.
  • Zsíros bőr ellen - Azoknak, akiknek túlságosan zsírosodik a bőrük, mindenképpen érdemes kipróbálni a teafaolajat. Az olajnak az antiszeptikus tulajdonságai segíthetnek a zsíros bőr elleni küzdelemben.
  • Bárányhimlő tüneteinek enyhítésére - A bárányhimlő kitörésekor a legfontosabb az immunrendszer ápolása és a kiütés lehető leg kényelmesebbé tétele, amíg gyógyul. A teafaolaj enyhíti a bárányhimlővel kapcsolatos bizsergést, viszketést és fájdalmat, csökkentve a hegesedés lehetőségét.

 

Forrás: Teafaolaj jótékony hatásai

 (X)

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.