3 hely, amit látnod kell a Balatonnál

Szigligeti vár

A Balaton-felvidék legjelentősebb látványossága, ahonnan a Balaton legszebb panorámájában gyönyörködhetsz. A vár a Balaton egykori szigetét képező vulkanikus hegy tetején magasodik, ahonnan valóban lenyűgöző és páratlan kilátás nyílik a magyar tengerre. A 2013-ban szinte teljesen megújult vár egész évben látogatható, nyáron különösen sokan özönlenek a számtalan látnivalót és programot kínáló helyszínre. Megannyi bebarangolni váró látványosság élményével gazdagodhatsz, ha ide látogatsz: a szabad kéményes Barokk-konyha, a Bencés rend által kialakított Várkápolna, és a vártörténeti kiállításnak helyet adó Várgaléria segítségével visszarepülhetsz a lovagkorba, és fantasztikus élményekkel gazdagodhatsz a különféle fesztiválok, középkori hangulatot idéző versenyek, várjátékok és bemutatók, könnyű és komolyzenei koncertek által. Plusz pont, hogy a parkolás Szigligeten mindenütt ingyenes.

Dinopark Rezi

A Keszthelytől alig 10 km-re, négy hegy találkozásánál fekvő Rezin különös látványosságra bukkanhatunk: a Dino- és Kalandparkra. Bár nem tartozik a Balaton vidékének legeredetibb látványosságai közé, a gyerekek számára páratlan élményt jelent, sőt, még a szülőknek sem kell attól tartani, hogy unatkozni fognak, különösen, ha elég merészek. Bár a hatalmas, élethű dinoszaurusz figurák csak látványelemek, mégis képzeletben a Jurassic Parkban érezhetjük magunkat, ami bizony felejthetetlen élménnyel ajándékoz meg. A 23 ezer négyzetméteres parkban nem csak a dinókban gyönyörködhetünk, hanem aktívan tölthetjük a szabadidőt, és próbára tehetjük erőnlétünket, ügyességünket és bátorságunkat a drótköteles csúszópályán, a minigolf pályán, a trambulinon, a vízi dodgemen, a mászófalon, és a gumikötélpályán.

Tapolcai-tavasbarlang

Ha már kigyönyörködtük magunkat a felszíni látványosságokban, akkor vegyük az irányt a föld alá. Egészen pontosan a Bakony-Balaton Geopark területén fekvő Tapolcai tavasbarlangba. A barlang kacskaringós járatrendszerének ismert, és még fel nem tárt üregeiben hideg és langyos karsztvizek találhatók. A barlang levegője nem mellesleg gyógyhatású, a külső levegőben lévő szennyezőanyagok itt nem találhatóak meg, ezért jó hatással van allergiásokra, asztmásokra. Akkor is érdemes idelátogatnunk, ha a nagy melegben egy kis hűsölésre vágyunk, a barlangban ugyanis a hőmérséklet nem kúszik 20 °C fok fölé.  2015-ben új létesítménnyel gyarapodott ez a turisztikai látványosság, a barlang felett ugyanis egy látogatóközpont nyitotta meg a kapuit, ahol az érdeklődök a kalandos barlangi csónakázás után a karsztvidékek lenyűgöző világával ismerkedhetnek meg. Felnőttek és gyerekek egyaránt sok élménnyel gazdagodhatnak itt.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.