5 gluténmentes termék, ha gluténérzékeny vagy

Amikor kiderül, hogy gluténérzékenységben szenvedsz, bizony nem könnyű feldolgozni, hogy mától megváltozik az egész életed. Nem ehetsz meg semmit amiben glutén van, kerülnöd kell a normál péksüteményeket, kenyeret, fagyit, pizzát, kolbászt, virslit, pudingokat, felvágottat, mártást, stb.

Sajnos glutént nem csak a gabonából készült ételek tartalmaznak, hanem számos egyéb élelmiszer és étel is.

Épp ezért jó, ha a vásárlás során jó alaposan áttanulmányozod a címkét, mert gyakran az is elég, ha egy étel gluténnal szennyeződik. Pl. soha ne vegyél olyan helyen péksüteményt, kenyeret vagy fagylaltot, ahol a glutént tartalmazó élelmiszert a gluténmentes mellett tárolják, mert így a gluténmentes is gluténnal tud szennyeződni. Sajnos ezt sok üzlet és forgalmazó nem tartja be, és még ellenőrzés sincs túl sok ebben a témában.

Csak olyan élelmiszert vegyél meg, amelyre rá van írva, hogy gluténmentes, és jó, ha van rajta valamilyen tanúsítvány, vagy be van vizsgálva a termék.

5 gluténmentes termék, amit érdemes már az elején beszerezned

Gluténmentes lisztek

Ez legyen a legelső, hiszen a liszt számtalan étel elkészítéséhez szükséges. Gluténérzékenység esetén a sima lisztet felejtsd el, helyette magliszteket kell beszerezned, ilyen pl. a kókuszliszt, a mandula liszt, hajdina liszt, kukoricaliszt, vagy a gluténmentes zabpehelyliszt, vagy csicseriborsó liszt.

Gluténmentes panírmorzsa

Ha rántott húst szeretnél enni, nem panírozhatsz sima kenyérmorzsával, de ma már kapható gluténmentes panírmorzsa is, így nem kell lemondanod a finom rántott ételekről sem.

Reggelire mit egyek?

Ha szereted a müzlit, semmi gond, válaszd a gluténmentes zabpelyhet, vagy quinoa pelyhet, rizs illetve hajdinakását, ezeket egy finom növényi itallal percek alatt el tudod készíteni.

Mi legyen a köret ebédre?

Ha gluténérzékeny vagy burgonyát, rizst és quinoát bármikor fogyaszthatsz, ezek nem tartalmaznak glutént.

Milyen tésztát ehetsz ha gluténérzékeny vagy?

Szerencsére ma már ez sem gond, hiszen gluténmentes tészta is kapható, de ha ez nincs, szintén ehetsz rizstésztát, édesburgonya vagy hajdina tésztát is, ezekből ma már elég nagy a választék.

De ezenkívül figyelned kell a sűrítőanyagokra is, a sütőporra, a paradicsomszószra, tésztaszószokra, ételízesítőkre, leves porokra, szendvicskrémekre.

Tehát érdemes minden konyhai alapanyagot otthon átvizsgálni, és tematikusan mindent lecserélni.

Gluténmentes termékek széles választékát találod a Vegan Foods Market webáruház kínálatában.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.