Lenmag felhasználása

Már az egyiptomiak csomagoltak halottaiknak lenmagot útravalóra, mint ahogy a sírkamrák feltárása során kiderült. Sőt: Hippokratész már gyógyszerként is emlegette ezt a fantasztikus élelmet.

Lenmag felhasználása

Ma már tudjuk, hogy milyen sok területen nyújthat támogatást szervezetünknek a lenmag. Ha éppen vizsgára készülsz, vagy csupán erősebb megterhelésnek vannak kitéve agysejtjeid, fogyaszd napi gyakorisággal, mert serkenti az agyműködést. Koleszterincsökkentő hatása miatt a szív és érrendszeri betegségekben szenvedőknek jelenthet segítséget,  illetve a lenmagból nyert esszenciális olajok minden szervezetnek létfontosságúak. Korán felfedezték a sebekre, ekcémára gyakorolt gyógyító hatását is.

Lenmag a fogyókúrában

Mivel a lenmag tényleg nagyon sokoldalú egyéniség, nehéz letenni a voksot a sok pozitív hatás közül egyre, mégis emeljük ki, hogy milyen hasznos tud lenni a fogyókúrázóknak. Ha azon kivételezetten szerencsések közé tartozol, aki nem érintett a témában, biztosan akad a barátnőid között olyan, akinek viszont hasznosak lesznek ezek az információk. Bár őrölt állapotban jobban tudja hasznosítani szervezeted a lenmagban lévő ásványi anyagokat és vitaminokat, fogyókúránál mindenképpen egészben fogyaszd. A mag külsején víz hatására nyálkás, síkos anyag képződik és ez a mag belsejének megduzzadásával együtt fokozza a bélmozgást és serkenti az emésztést. Ráadásul csökkenti a gyomorsavat is, így jobban bírod az éhséget. E két hatás összeadódva roppant módon megkönnyíti a fogyókúrát. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.

Lenmag, puffadás ellen

Bizonyára te is hallod lépten-nyomon, hogy fogyasszunk rostban gazdag élelmiszereket. Sajnos napjainkban minden élelmiszer túlságosan fel van dolgozva, agyon van finomítva, ezért ha el akarod kerülni a has puffadását, magadnak kell gondoskodnod a megfelelő mennyiségű rost beviteléről. A lenmag kiváló segítség ebben. A benne lévő olajok hatására az emésztés felgyorsul, az étel ezáltal kevesebb ideig punnyad feldolgozatlanul a gyomrodban, így nincs idő, hogy ott káros, felfúvódást okozó gázok keletkezzenek. Ráadásul, mint ahogy korábban már szó volt róla, a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztással, a lenmag külsején megjelenő síkos anyagtól a bélműködés is felgyorsul. A lenmag olyan jó hatással van az emésztésre, hogy rendszeres fogyasztásával egyáltalán nem lesz gondod a haspuffadásra és még a plusz kilók is messze elkerülnek majd.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.