Vegán brassói aprópecsenye recept:
Hozzávalók:
20 dkg szójakocka
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
Fűszerek: majoránna, borsikafű, kakukkfű, só, bors, bio ételízesítő por, szerecsendió
1 kg. burgonya
Elkészítés:
A szójakockát főzés előtt áztasd be 30 percre egy ételízesítős vízbe.
Közben a burgonyát hámozd meg és vágd fel kis kockára, majd egy lábosban kevés vízben főzd 10 percig, hogy kissé megpuhuljon.
A szójakockát is főzd puhára.
Ezután egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, pirítsd meg a kockára vágott hagymát, a fokhagymát, tedd bele a szójakockát, fűszereket, és végül a burgonyát. Egy kevés bio paradicsompürét is adhatsz hozzá, így még finomabb lesz. Fedő alatt egy 5- 10 percig kevés vízzel párold össze a hozzávalókat, majd végül fedő nélkül, amikor a víz már elpárolog, süsd szép arany barnára a brassóit.
A végén friss aprított petrezselyemmel is megszórhatod.