Jéghideg vegan eperkrém leves főzés nélkül
Hozzávalók:
1 kg friss eper (de mirelitből is készítheted)
2 pohár Sojade Bio szójakészítmény natúr
1 liter rizs vagy mandulaital
2-3 ek. főzés nélküli bio gluténmentes vaníliás pudingpor
5-10 dkg nyírfacukor, vagy édesítőszer
4-5 menta levél
Elkészítés:
Az epret mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra, és tedd bele egy nagy teljesítményű turmixgépbe. Add hozzá a szójakészítményt, a pudingport, a nyírfacukrot, és öntsd nyakon a rizsitallal. Jó alaposan turmixold össze, és jéghidegen tálald fel vendégeid részére friss mentalevéllel díszítve, de citromfűvel is nagyon kellemes.
Ez a finom leves nem csak hűsít nyáron, de C vitaminnal látja el szervezetedet, remek szomjoltó, és mivel nincs benne cukor, még a fogyókúra ideje alatt is fogyaszthatod bátran.