3 tipp, ha Te is körömbenövéssel küzdesz!

A körömbenövés egy igen kellemetlen probléma, amely nagyon sok ember számára okoz fájdalmas perceket, emellett kellemetlen is. Azok, akik ezzel a problémával küzdenek tudják, hogy folyamatos ápolást igényelnek ezek a körmök és a kezelését csak szakemberre lehet bízni. Nézzük meg, hogy miként védekezhetünk ellene.

Rendszeres lábápolással és körömápolással

A megfelelő lábápolás és körömápolás nagyon fontos, ha körömbenövéssel küzdünk. Első lépésként a helyes körömvágást kell elsajátítani, amely segíthet abban, hogy körmünk ne nőjön be. A körmök természetes görbületét kell követni körömvágáskor és igyekezni kell az optimális hosszúságot is eltalálni. Ha nagyon levágjuk a körmünket, akkor az bele fog érni a bőrbe. Mindig jó minőségű körömreszelőt és ollót használjunk. A körmök széleit minden esetben reszeljük le. A hidratáló krém vagy esetleg az olaj használatával a bőrünk puha és rugalmas lesz, így szintén csökkenthetjük a körömbenövés kockázatát.

Kényeztessük körmeinket gyógyító lábfürdővel

Egy gyógyító lábfürdő nagyszerű módja a gyulladt köröm által okozott fájdalom enyhítésére. Meleg vízzel töltsünk fel egy tálat és adjunk hozzá például tengeri sót. A sófürdő segít a gyulladás enyhítésében és a bőr megnyugtatásában. Egy ilyen kezelésre körülbelül 15-20 percet szánjunk majd szárítsuk vagy töröljük meg lábainkat. A fürdő után ne feledkezzünk meg az antibakteriális kenőcs használatáról sem, így megelőzhetjük a fertőzéseket és tovább enyhíthetjük a gyulladást.

Kerüljük el a szűk és magas sarkú cipőket

Akik körömbenövéssel küzdenek talán már tudják is, hogy ezeknek a cipőknek a használata egyáltalán nem ajánlott hiszen hozzájárulnak a körömbenövés kialakulásához vagy a már meglévő probléma tovább súlyosbodásához. Próbáljuk meg elkerülni a magas sarokkal rendelkező cipőket és azokat is amelyek nagyon szűkek, hiszen nyomást gyakorolhatnak a lábakra és a körömágyakra is. A jó cipő megfelelően illeszkedik a lábainkhoz és elegendő helyet biztosítanak a lábujjaknak is. Kényelmes és jól szellőző lábbelivel megelőzhető ez a betegség.

Ez a betegség súlyos és tartósan is gátolhat bennünket a mindennapi életben, ezért minél előbb forduljunk szakemberhez. Ha mi magunk is szeretnénk tenni lábaink egészségéért, akkor az Arkada termékcsalád segíthet ebben. Az Arkada tc16 szérum segíti a körömágy és a bőr regenerálódását még akkor is, ha már sérülések alakultak ki rajta, de jótékonyan hat a gombás fertőzések ellen is. A szérum segítségével meggyorsítható a körömnövekedés, így a másodlagos fertőzések kialakulása is sokkal ritkábban fordulhat elő.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.