Vonzóbbá tesz a zöldség- és gyümölcsfogyasztás

 Nem fogyasztunk elég zöldséget és gyümölcsöt!

Sok egészségügyi szakember álláspontja hogy hazánkban nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk.

Más szakemberek még ennél is tovább mennek, nem hogy keveset, de szinte alig fogyasztunk zöldséget, mert az ideális mennyiség, ha az étrend 50-75 % át nyers élelmiszerekből állítjuk össze. Ha több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk szervezetünk megfiatalodik, és szinte kirobbanó energiánk lesz.

Leslie és Susannah Kenton Nyers erő című könyvében írták miszerint számos bizonyíték támasztja alá, hogy a nyers étrend helyre állítja a krónikus betegségben károsodott szervezetet, és lelassítja látványosan az öregedést. még a legkomolyabb betegségben is gyógyulást hoznak ezek a csodás növények.

Számos ember van, akik élő bizonyítékai lehetnek ennek az életmódnak, és a sok zöldségnek és gyümölcsnek köszönhetően ma is életerősek és fittek akár 80 évesen is. Sőt van olyan is, akinek az ősz haja újra sötét lett az életmódváltás után.

Max Bircher a híres Bircher-Benner klinika alapítója szerint a főzés során a növényekben tárolt tápanyagok teljesen elvesznek. A zöldségek és gyümölcsök a fotoszintézis útján elraktározzák a nap energiáját, amelyet szervezetünk is hasznosítani tud, épp ezért olyan a szervezet számára a friss zöldség és gyümölcs, mint motornak a gyújtógyertya.

A növények az ásványi anyagokat-vitaminokat felszívják, a talajból ehhez jön hozzá a napfény és a víz jótékony hatása, és ezeket a hasznos tápanyagokat bevihetjük szervezetükbe.

Ha ön kedves olvasó szeretne, egészségesebben élni netán valamilyen betegségben szenved, pórbálja ki a zöldségek és gyümölcsök gyógyító erejét, akár úgy hogy naponta fogyaszt ezekből vagy végezzen el egy saját készítésű zöldséglé kúrát.

A répában, paradicsomban és mangóban található természetes sárga-vörös pigmentek a bőr alatti zsírrétegben lerakódva bőrünk árnyalatát is megváltoztathatják - állítják a St. Andrews Egyetem munkatársai, akik szerint már napi plusz két adag zöldség és gyümölcs elfogyasztása esetén is rövid időn belül láthatóvá válik az eredmény.

A vizsgálatok szerint a legtöbb ember vonzóbbnak tartja azokat, akik rendszeresen nagy mennyiségben fogyasztanak zöldséget és gyümölcsöt, ez pedig elsősorban a megváltozott bőrszínnek köszönhető.

"A hiúság talán megfelelő motiváció lehet az embereknek arra, hogy elkezdjenek több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani" - nyilatkozta Ross Whitehead, a kutatás vezetője. "Ilyen módon az egészséges táplálkozás beépülhet a mindennapokba és további, hosszú távú előnyökkel is járhat."

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.