A bőrgyógyász tanácsa: az aknés bőr kezelése

 Aknés bőr kezelése:

"Nagyon gyakori az aknés páciensek körében, hogy túl durva szemcséjű termékeket használnak, ami azonban csak árt a pattanásoknak" - magyarázta Dr. Amanda Friedrichs sycamore-i bőrgyógyász. Sőt akiknek aknés a bőre, azoknak alkoholmentes és kíméletes termékeket kell használniuk, és arra is érdemes ügyelniük, hogy gyengéden érintsék meg a problémás bőrfelületet.

A szakértő szerint azonban a napi rutinba is be kell építeni a rendszeres arcápolást. Naponta kétszer tisztítsuk meg a bőrünket, ha pedig megizzadunk, a lehető leghamarabb szintén mossuk meg. Az izzadtságban ugyanis könnyen elszaporodhatnak a baktériumok. Kerüljünk minden olyan kozmetikumot, ami irritálhatja a bőrt.

Érdemes emellett nem kézzel, vagy ujjbeggyel arcot mosni, hanem puha kozmetikai szivaccsal. A víz hőmérséklete sem mellékes, lehetőleg langyos legyen. Mivel a zsíros haj ront a helyzeten, Friedrichs szerint segít, ha naponta hajat mosunk.

Sokan elkaparják vagy folyamatosan nyomkodják a pattanásaikat, ami akár maradandó hegeket is eredményezhet. Lehetőleg ne érjünk a bőrünkhöz, és a "kinyomkodás" helyett forduljunk szakemberhez. Friedrichs hangsúlyozza, hogy ma már a pattanásos bőr jól kezelhető, ha valakit nagyon zavar az állapota, forduljon bőrgyógyászhoz. Arra azonban figyeljen oda, ha valamilyen akné elleni gyógyszert is kap: ezek szedése alatt kerülni kell a napozást.

Ezt olvastad már?

5 tipp, hogyan legyünk szépek smink nélkül!

A fürdés megnyugtat és ellazít minket!

Akár hét évvel is fiatalabbnak láttat a ráncfelvarrás

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.