Ismerd meg a tökéletes sminkkészítés legfontosabb lépéseit

A tökéletes smink kiemeli az előnyös tulajdonságainkat, de elrejti a szépséghibákat, valamint mindig az adott napszaknak és eseménynek megfelelő. Az összhatás akkor érvényesül a legjobban, ha a smink színei harmonizálnak a ruha színeivel, valamint arcunk árnyalataival.

A sminkelés első lépése az arc megtisztítása!

Csak egészséges és tiszta arcbőrre vihetjük fel a sminket, ezért első lépésben tisztítsuk meg bőrünket egy tonikkal, majd egy arcradírral távolítsuk el az elhalt hámsejteket. Hetente kétszer érdemes arcunkat átradírozni, mert ha ennél gyakrabban használjuk az arcradírt ellenkező hatást fejt ki.

A sminkeseknek számtalan olyan apró trükkjeik is vannak, amelyekkel csodát tudnak elérni egy jó sminkkel. Az egyik ilyen trükk, ha a mélyen fekvő területeket kiemeljük világos tónusokkal, míg a sötétebb árnyalatokkal elmélyítjük az adott területet. Ahhoz hogy ezeket a területeket kiismerjük idő és gyakorlás kell.

A sminket kezdjük a korrektorral. Ez mindig a bőr színével megegyező árnyalatú legyen, mert így tökéletesen elfedhetők a pattanások és a bőrhibák. A szem alatti karikákhoz mindig egy árnyalattal világosabbat használjunk. A korrektort a szájra és a szemhéjjakra is használhatjuk, mert így még tartósabb lesz a smink.

Következik az alapozó. Itt is érdemes az árnyalatokkal kísérletezni, hogy eltaláljuk a legjobb színárnyalatot. Az alapozót nedves szivaccsal vigyük fel a bőrre, úgy hogy a fül, orr és nyak körül is szépen dolgozzuk el. Az alapozó színénél vegyük figyelembe, hogy bőrünk sárgás, rózsaszínes vagy barnás árnyalatú, és ha ezt kiválasztottuk utána vizsgáljuk meg a mélységét is. Az alapozót mindig kis mennyiségben vigyük fel a bőrre, és ha kis ütögető mozdulatokkal visszük fel a bőrre, nem fog vastagnak hatni.

A púder az alapozó fixálására szolgál. Lágy finom tapintású apró szemcsés púdert válasszunk, ezt ecsettel vigyük fel kis mennyiségben az orcákra, és a homlokra.

A pirosító kiemeli arcformánkat, és lágyítja a vonásokat. A pirosító is lehet erősen piros, rózsaszínes, bronzos, vagy barnás árnyalatú. Ne feledjük az aranyszabályt a kevesebb néha több.

Szemhéjárnyékolás:

A mélyen ülő szemet mindig világos színekkel emeljük ki, és az egymáshoz közel ülő szemeket a külső sarokban sötétítsük, míg a távolülöt a belső sarokban. A szemek nagyobbításához világos színeket használjunk, ilyen lehet az ezüst, a bronz, az arany vagy a kék.

Ha szemünk színe zöld, kék, vagy borostyános, akkor a világos pasztellszínek állnak jól. Ha a szemünk színe sötétkék, sötétzöld, akkor a gyöngyház fény mutat a legjobban. A barna szemhez pedig a meleg tónusú föld színű festék az ideális. A szemceruza pedig még jobban kiemeli szemünk szépségét.

A rúzsozás mindig a szájkontúr színével legyen megegyező, és a legjobb, ha egy vékony ecset segítségével visszük fel a rúzst. Érdemes a szemfesték színével megegyező színű rúzst használni, és ha erős élénk színű rúzst használunk, figyeljünk oda fogunk fehérségére is.

Végül a szempilla:

A szempilla spirál kötelező a jó sminknél. Ma már hatalmas a választék, és számtalan hatást lehet vele elérni, attól függően, hogy dúsítani, vagy hosszabbítani szeretnénk a szempillákat. Ha túl sok festéket kenünk, a szempillákra azok könnyen összeragadhatnak, ezt egy pillafésűvel tudjuk szétválasztani. Érdemes itt is több féle márkát kipróbálni, hogy megismerjük melyik spirál milyen hatást nyújt.

Végül vegyük fel a legszebb ruhánkat, és indulhatunk a buliba.

Így fiatalodjunk a sminktől!

Richard Russel pszichológiaprofesszor, a Chanel Kutatási és Technológiai Laboratóriumának munkatársa kollégáival arra a megállapításra jutott, hogy mások életkorát leginkább az arc színeinek kontrasztja révén vagyunk képesek meghatározni.

Egy vizsgálat során Russell és munkatársai 289 húsz és hetven év közötti arcot vizsgáltak meg, és megállapították, hogy a kor előrehaladtával az ajkak, a szem és a szemöldök színe megváltozik, a bőr pedig egyre sötétebb lesz. Ennek eredményeképpen az idősebbek arcán sokkal kisebb kontrasztok láthatóak, mint egy fiatalén, az ajkak pirossága és a bőr közti színkülönbség egyre csökken, csakúgy, mint a szemöldök és a homlok közti színárnyalat-különbség.

Egy másik tanulmány során több mint száz alany bevonásával végeztek kutatást a szakemberek az amerikai Gettysburgben és Párizsban. A kísérlet részeként mesterséges módon megerősítették egyes arcképeken a kontrasztokat, és azt tapasztalták, hogy ennek hatására a megkérdezettek fiatalabbnak becsülték a képen szereplők korát, majd ugyanígy, miután a kontrasztokat lecsökkentették, a képen szereplőket a kísérletben résztvevők idősebbnek vélték.

Bár mindennek nem vagyunk tudatában, mások korának megbecsülésekor tudat alatt mégis használjuk ezeket a tényezőket, és az sem véletlen, hogy számos kozmetikumot - gondoljunk például a vörös rúzsra - éppen abból a célból használnak a nők, hogy segítségükkel növeljék arcukon a kontrasztokat, hiszen ők is látják, hogy ennek hatására arcuk fiatalabbnak, egészségesebbnek és szebbnek tűnik.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.