Házilag készült arcradír cukorral és mézzel

Az arcradírozás egy nagyon jó módszer arra, hogy megszabaduljunk a régi elhasználódott hámsejtjeinktől és bőrünket felkészítsük a napsütésre. A radírozás után nemcsak kellemes tapintású és finom puha lesz a bőrünk, de a krémek hatóanyagai is jobban felszívódnak és könnyebben fejtik ki hatásukat. Rengeteg fajta kozmetikum márka van jelen a boltokban, a választék óriási, de nem muszáj költségekbe verni magad. Hoztunk pár tippet, hogyan készíthetsz házilag is kevés ráfordítással nagyszerű arcradírt.

  • Cukor és olívaolaj, kevés citromlével: a cukor kristályok ledörzsölik az elhalt hámsejteket, az olívaolaj a felhordást könnyíti és jótékonyan hat az arcbőrre. A citromlé illatosít és baktériumokat is öl egyszerre.
  • Fenti keverék csak sóval: ha hajlamos vagy a gombásodásra, inkább használj sót a cukor helyett.
  • Méz és kávézacc keveréke felturbózva egy kis olívaolajjal.
  • Szódabikarbóna magában egy kis vízzel.
  • Szódabikarbóna sóval keverve: egyben a pattanásokra is kiváló.

Bármelyiket is választod, pár percig masszírozd vele az arcodat, majd bő langyos vízzel öblítsd le és a hatás nem marad el. Finom puha lesz az arcod, azt garantálom! Utána kend be a kedvenc krémeddel és a bőröd meghálálja majd. Most már jöhet a napsütés!

Ezt olvastad már?

3 szuper gyors filléres arcpakolás recept

A bőr öregedésének okai között ez is szerepel

A folyadékpótlás a legjobb bőrápolószer!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.