A nyak és a dekoltázs megfelelő ápolása

A nyakrészt érdemes az arcunkkal együtt ápolni, naponta tisztítani, krémezni, kozmetikázni.

 

A nyaki részen az első ráncok leginkább a magas fejpárna miatt alakul ki, épp ezért érdemes minél alacsonyabb párnát használni a hálószobában.

Aki rendszeresen az ágyban olvas és megtámasztja a fejét, számíthat rá, hogy hamarosan ráncok alakulnak ki a nyakán, sőt a tokaképződés esélye is megnő. A középkorú emberek nyakbőre gyakran megváltozik és a bőrtípus itt eltér az arc bőrtípusától, gyakran víz és zsírhiányos lesz a nyakbőr. Az ilyen bőr szárazzá és ráncossá válik, így rendszeres ápolást és kezelést igényel.


Akár csak arcunkat, a nyaki részt is érdemes naponta alaposan megtisztítani egy arclemosóval, majd a mosakodás végén egy hidratáló krémmel bekenni. Amennyiben arcunk bőrtípusa megegyezik a nyaki résszel, használhatjuk ugyanazt a krémet, mint az arcunkra. A nyak bőrének ápolására különösen ajánlott az E vitamin és F vitamin tartalmú kozmetikumok, mert a bőr igen hamar beszívja ezeket, és gátolják a ráncosodást. Éjszakára vitaminos hidratáló krémmel kenjük be nyakunkat, méghozzá úgy hogy a krémet lazán alulról felfelé kenjük.

A dekoltázs szépségéről se feledkezzünk meg, vagyis a nyak és a mell közötti részről. Itt már kenhetjük bőrünket testápolóval, de használhatunk itt is rendszeresen bőrradírt és pakolásokat. sokat tehetünk a szép bőrért, ha mindig odafigyelünk a tartásunkra, és egyenesen állunk, valamint a rendszeres sport is szebbé és feszesebbé varázsolja bőrünket.

Ezt olvastad már?

Egyszerű szépségtippek fillérekből!

A bőrgyógyász tanácsa: az aknés bőr kezelése

A bőr öregedésének okai között ez is szerepel


3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.