5 szuper vállalkozási ötletek nőknek: avagy hogyan keress pénzt a tudásoddal?

Mi nők, gyakran vágyunk arra, hogy kibontakoztassuk magunkat. Sokszor család, háztartás és esetleg még egy 8 órás főállás mellett is motoszkál bennünk az érzés, hogy jó lenne egy saját vállalkozást indítani. És ezt nem csak a pénzkereseti lehetőség miatt érdemes megfontolni – hanem mert a segítségével szabadabb életet tudunk kialakítani.

Az online vállalkozásnak ugyanis számtalan előnye van: akár otthonról vagy a világ bármely pontjáról megvalósítható. Nincs szükség másra hozzá, csak egy eszközre és internetkapcsolatra. Egy jó ötlettel tehát nagyobb szabadságot érhetsz el az életedben, így több időt tudsz a gyerekeiddel vagy a hobbiddal tölteni.

Hol találhatsz vállalkozási ötleteket? Ezek sok esetben az orrunk előtt hevernek.

Vállalkozásod alapja lehet egy készséged, amiben eddig is jó voltál, vagy amit viszonylag gyorsan el tudsz sajátítani. Sok új vállalkozás az anyasággal, gyerekekkel, a család-munkahely egyensúllyal, a női szépséggel, egészséggel kapcsolatos. Minél több értéket adsz, minél hasznosabb az általad közzétett tartalom, annál többen fognak követni.

A tudásoddal, tapasztalatoddal többféleképpen is kereshetsz pénzt az interneten (amiből ráadásul egyik sem webáruház!):

1.      Affiliate termékek

Az affiliate marketing egy olyan megállapodást jelent, amikor jutalékot kapsz másvalaki termékének az ajánlásáért.

Adott egy olyan termék, ami neked tetszik, ezért ajánlod a saját közönségednek – tehát a céghez irányítod a vásárlót. Kezdő online vállalkozók számára sok előnnyel jár ez a modell, és jól működik termékek és szolgáltatások esetén is. Nagyon jó jövedelemszerzési mód lehet ez egy blog, podcast, vagy vlog esetén is.

Én magam is foglalkozom ezzel, ezért írtam egy pontos útmutatót, ha érdekel ez a vállalkozási forma: Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül?

2.      Digitális termékek

A digitális termék bármilyen olyan termék lehet, amit az interneten keresztül tudsz értékesíteni, de nincs fizikai formája vagy összetevője, és a szolgáltatásokkal ellentétben nem igényli a személyes részvételedet.

Ilyen pl. egy online tanfolyam, egy weboldal sablon, vagy egy e-könyv. A digitális termékeknél a minőség és az egyediség ugyanannyira fontos, mint egy fizikai terméknél, viszont csak egyszer kell őket létrehozni, és utána további gyártási és szállítási költség nélkül többször is lehet értékesíteni.

3.      Blog/vlog/podcast csatorna


Egy blog nagyszerű lehetőség arra, hogy az ötleteidet, tapasztalataidat megoszd a világgal, vagy egy hobbiban, témában jobban elmélyedj és megoszd másokkal, hogy mit tanultál, hogyan fejlődsz.

Pénzt alapvetően 2 úton tudsz keresni egy bloggal:

  • reklámhelyek értékesítésével, illetve szponzorált tartalmak írásával
  • vagy olyan termékekkel és szolgáltatásokkal, melyek kapcsolódnak a témádhoz és a közönséged igényeihez.

A podcast-ek hasonlóan működnek a bloghoz, csak itt írás helyett hanganyag formájában teszed közzé a tartalmadat, videó esetén pedig képekben mondod el, amit szeretnél. Ha futnak rajtuk fizetős reklámok, ez passzív jövedelemforrás lehet, mivel egészen addig hoz bevételt, ameddig fent van az anyagod az oldalon.

4.      Dropshipping

A dropshipping egy olyan üzleti modell, ahol a te feladatod a termékek marketingje és értékesítése, de egy másik vállalkozás végzi a fizikai termékek raktározását és szállítását.

A dropshipping gyakorlatilag a klasszikus nagykereskedő-kiskereskedő  kapcsolat újragondolása, amikor te alacsonyabb áron megveszed a terméket, és a saját árrésedet hozzáadva értékesíted. A különbség annyi, hogy itt a partnered végzi az áru kezelését. Amikor egy vásárló rendel tőled, a rendelést továbbküldöd a „nagykereskedő” partnerednek, aki teljesíti a rendelést. Ugyanakkor továbbra is te foglalkozol az ügyfélszolgálattal.

A dropshipping szépsége, hogy egyszerre több „nagykereskedő” termékei is bekerülhetnek az online áruházadba, feltéve, hogy mindegyik az általad választott réspiacnak szól.

5.      Prémium tagság


A tagsági oldalak gyakran nagy hasonlóságot mutatnak az online képzésekkel, de sok szempontból különböznek is. Itt a tagok rendszeres (éves, havi) fizetés ellenében férnek hozzá az exkluzív tartalmakhoz, képzésekhez, fórumhoz. Ennek a vállalkozási formának nagy előnye, hogy kiszámítható és rendszeres jövedelmet hoz, viszont sokkal nagyobb elkötelezettséggel jár, mint pl. egy képzés létrehozása, hiszen folyamatosan új értéket kell „szolgáltatni” a tagok megtartásához. Ráadásul egy tagsági oldalnál az egyik legfontosabb érték a közösség, aminek az építése szintén komoly elkötelezettséget jelent.

Sokan az online vállalkozást egy webáruházzal azonosítják, pedig mint láttuk, az interneten ennél sokkal többféle módon lehet pénzt keresni. Az elindulás ráadásul nem túl költségigényes: a legtöbb esetben csak egy domain névre és egy blogra van szükség ahhoz, hogy a kedvenc témádban el tudj indulni, majd lépésről lépésre hozzá tudod tanulni az online vállalkozás felépítéséhez szükséges készségeket.

Az olyan modellek, ahol a tudásunkat vagy információkat értékesítünk, különösen jövedelmező lehetőségek lehetnek, és nekünk, nőknek meg tudják adni azt a szabadságot és kiteljesedést, amire vágyunk.

Paulányi Bea – viszlattaposomalom.hu

Frissítő és könnyű saláta receptek a forró nyári napokra

Szeretünk a nyári hónapokban friss, könnyű ételeket fogyasztani, amelyek segítenek hűsölni és feltölteni a szervezetet. Az egyik legjobb választás ilyenkor a friss, ízletes saláták elkészítése, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ebben a cikkben három különleges nyári saláta receptet mutatunk be, amelyek tökéletesek a forró nyári napokra.

Bővebben

3 egészséges smoothie recept gyerekeknek!

Szülőként tudjuk, hogy a gyerekeknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a fejlődésükhöz és jó egészségük fenntartásához. Most olyan cukormentes smoothie-kat mutatunk be, amelyek ideálisak a gyerekek számára, hogy egészségesen élvezhessék a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Bővebben

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap, az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor lehetőségünk nyílik megünnepelni a legkisebb családtagjainkat és kifejezni irántuk való szeretetünket. Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján, világszerte ünnepeljük a gyermekeket és minden, amit hozzájuk kapcsolunk. Azonban az ajándékok kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk néhány fantasztikus ajándékötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a gyerekek arcára.

Bővebben

5 laktató és egészséges szendvics recept ,amelyek akár ebédre is ideálisak!

Az ebéd mindannyiunk életében fontos pillanat. Nemcsak az energiaszintünket tölti fel, hanem a munka hatékonyságát is növelheti. Azonban gyakran nehezen találunk megfelelő és egészséges lehetőségeket, különösen akkor, ha hajszolt munkanapjaink vannak. Ezért szeretnénk bemutatni öt könnyen elkészíthető, laktató és egészséges szendvicsreceptet, amelyek ideálisak lehetnek ebédre a munkahelyre.

Bővebben

3 egészséges és cukormentes zabkása recept reggelire!

Reggel, a nap kezdetén, fontos az energiát adó és tápláló reggeli elfogyasztása. A zabkása nemcsak ízletes választás, de egészséges és tápláló is. Ebben a cikkben három különböző, mégis egyszerűen elkészíthető cukormentes  zabkása receptet mutatunk be, hogy változatosságot vigyünk reggeli rutinjába, és segítsünk elkezdeni a napot egy egészséges alapokon.

Bővebben

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.