Használnék én biomosószert, ha… …kivenné a vörösborfoltot

Alapból mindenki szívesen választ környezetbarát termékeket, hiszen ki akarná elpusztítani a bolygót, amelyen élünk? Ám ez nem ilyen egyszerű. Az elmélet ugyan szép és jó, de a gyakorlatban nem szívesen adunk alább az igényeinkből.Szerencsére némelyik gyártó már felismerte, hogy a környezetbarát címke önmagában még kevés.

A bio önmagában is jó, de lehetne jobb is

Gondolj a bioeperre. Ami ugyan picit kisebb, de kit zavar, ha egyszer isteni eperillata van, vegyszermentes, és az íze csodálatos! Ugyanez az elvárás a többi biotermékkel szemben is: a bióságuk mellett ugorják meg azt a szintet, amit már megszoktunk. Vagy még jobbat. Ha például mosószerről van szó, akkor szuper, ha bio, de ettől még hozza ki a vörösborfoltot, alacsony fokon is működjön, és ne szürkítse el a hófehér pólónkat.

Ne köss kompromisszumot

Aztán kiderül, hogy valaki gondolt egy nagyot, és létrehozott egy ilyen mosószert. A neve Sansin, megkapta a szigorú BIO minősítést, újrahasznosított anyagból készült a palackja, és cseppet nem allergizál. Ellenben a fűfoltot ugyanúgy kiviszi, mint az eddigi mosóporod. (Akinek a gyereke már tért haza kirándulásról zöld plecsnikkel a térdén, az tudja, hogy ezektőlcsak a reklámokban könnyű megszabadulni!)A kilöttyenő vörösbor vagy a lecseppenő mártás sem okoz gondot neki. És ha már a menhelyi kutyáknál tartunk: a VeganSociaty embléma azt jelzi a csomagoláson, hogy a márka elhatárolódik az állatkísérletektől, és pénzzel támogatja az állatok elleni erőszak megszüntetését.

 

Kettőn áll a vásár

Minél több felelősségteljesen gondolkodó gyártó jelenik meg a piacon, annál több termék jelent jobb alternatívát a régebbi, környezetkárosító árukkal szemben. A nagyobb választék arra inspirálja a vásárlókat, hogy egyre több környezettudatos döntést tudjanak hozni, amelyek az ő saját életüket is jobbá teszik. Ez egy önmagát erősítő kör, amely minden résztvevő számára előnyös, a környezetről nem is beszélve.

Zöld, zöldebb, legzöldebb

Az olyan termékek, amelyek nemcsak biók, de hatékonyságban is képesek felvenni a versenyt a környezetet károsító, erős kemikáliákat használó termékekkel szemben, kijelölik a jövő felé vezető utat. Zöld vagy, ha helyesled a környezetvédelmet, zöldebb, ha támogatod ezeket a mozgalmakat, de a legzöldebb megoldás az, ha úgy élsz és olyan termékeket választasz, amelyek nem csak a te javadat szolgálják,de egyúttal védik a bolygónkat is.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.