Az angol muskátli nevelése és szaporítása!

Ez az angol muskátli. Bár kissé érzékenyebb a sima muskátlinál, mégis érdemes a tartásával foglalkozni.

Az angol muskátli levelében és virágzatában is eltér a hagyományos muskátlitól. Kevesebb virágot hoz, mint rokonai, és hamarabb lesz fás a szára. Az angol muskátli levelei zöldek és szélük kissé cikkcakkos. Virágai is színpompásak, lila, rózsaszín, bíbor, vagy fehér, de akár cirmos változatban is kapható. Nem olyan strapabíró, mint a sima muskátli, az angol muskátlit, érdemes félárnyékos szélvédett helyre tenni, mert az erős tűzé napsütés kiégeti a növényt.

 

Érdemes a szárát folyamatosan visszavágni, az elszáradt virágokat távolítsuk el a növényről, Nyáron öntözzük bőven a növényt, és hetente egyszer adjunk neki muskátli tápoldatot.


Ha van rá lehetőségünk ültessünk össze több tövet is egymás, mellé mert csoportosan kiültetve nagyon szép színfolt lesz kertünkben.

Fényigény: Kedveli a világos kert részeket, de óvjuk a tűző erős napsütéstől.

Vízigény: Nyáron öntözzük rendszeresen, de ne álljon alatta a víz, télen mérsékeljük a locsolást.

Tápanyag igény: Tavasztól őszig tápoldatozzuk rendszeresen.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.